23948sdkhjf

Jesper Friis Poulsens nye byggefirma har overskud i første leveår

Halvdelen af omsætningen for 2023 var allerede i ordrebogen, da det første regnskab blev afsluttet

En en vis stolthed og tilfredshed er de første ord, som Jesper Friis Poulsen og Jesper Sørensen bruger om resultaterne i det første regnskabsår for deres fælles firma Jysk Erhverv & Råhus. Bøgerne blev lukket ved indgangen til 2023, og det med et pænt plus på bundlinjen.

– Med et resultat på 860.000 kr. før skat må vi konstatere, at vi er kommet godt fra land, udtaler adm. direktør Jesper Friis Poulsen.

I årsrapporten kalder de to ledere sågar årets resultat for ”meget tilfredsstillende.”

Med til historien hører også, at regnskabet kun dækker det halve år fra firmaets officielle etablering i juli til udgangen af 2022.

– Vi har siden opstarten den 1. juli sidste år oplevet stor interesse og tillid fra rigtig mange kunder, hvilket har givet os en god start, uddyber direktøren.

I dag beskæftiger Jysk Erhverv & Råhus allerede 16 ansatte og der er forventninger og flere nye kolleger i indeværende år.

Jysk Erhverv & Råhus A/S
Regnskabsår 2022
Valuta mio. DKK
Bruttofortjeneste 3,6
Resultat af primær drift 0,9
Resultat før skat 0,9
Årets resultat 0,97
Balancestatus 8,69
Egenkapital 5,97
Antal ansatte 6
Kilde: CVR

Ser ind i en ny virkelighed

Ifølge den erfarne byggemand har kunderne taget godt imod selskabet koncept med specialisering inden for insitu-beton, elementmontage og råhus.

– Allerede ved årsskiftet kunne vi også glæde os over, at mere end halvdelen af omsætningen for indeværende år var i ordrebogen, så der er allerede opgaver nok at tage fat på, siger Jesper Friis Poulsen om tilføjer om tiden der kommer:

– Samtidig er vi også beviste om, at byggeriet ser ind i en ny virkelighed de kommende år, hvor aktivitetsniveauet alt andet lige bliver lavere. Det tager vi løbende højde for med blandt andet størst mulige fleksibilitet i vores omkostningsstruktur.

I gang igen efter JFP-konkurserne

Jesper Friis Poulsen og Jesper Sørensen præsenterede omverdenen for deres fælles firma Jysk Erhverv & Råhus i oktober sidste år, men firmaet blev ifølge CVR officielt etableret den 1. juli 2022.

Nogle måneder forinden, i juni 2022, måtte Jesper Friis Poulsen se sine firmaer JFP – Jørgen Friis Poulsen og datterselskabet JFP – Murer & Tømrer med samlet 170 medarbejdere gå konkurs efter en egenbegæring (se faktaboks).

I det nye firma er fokus udelukkende på områder inden for Insitu beton, råhusmontage og erhvervsbyggeri, de to bagmænds kernekompetencer, lød det ved præsentationen i oktober.

De to kompagnoner har begge titel af direktør og deler opgaverne imellem sig med Jesper Friis Poulsen på erhvervsdelen og Jesper Sørensen på råhus. Jesper Friis Poulsen er dog eneejer.

Konkursen i JFP

Det store herningensiske entreprenørfirma JFP – Jørgen Friis Poulsen gik konkurs i juni 2022 efter en egenbegæring. Og med det datterselskabet JFP – Murer & Tømrer, som havde 100 af koncernens 170 medarbejdere på lønningslisten.

Ifølge adm. direktør Jesper Friis Poulsen var årsagen til konkursen, at firmaet var løbet tør for likviditet, dels fordi bygherrer ikke ønskede at betale inden projekter var afsluttede, dels fordi håndværkere ville betales forud.

JFP blev grundlagt i 1972 og havde gennem årene været entreprenør på alt fra boliger og erhverv til sygehuse, plejecentre og andre offentlige byggerier - både i Jylland og på Sjælland.

Virksomheden havde kontor i København og Herning.

JFP beskæftigede cirka 70 funktionærer, der primært er ingeniører, konstruktører, projektledere, byggeteknikere og administrativt personale. Datterselskabet JFP Murer & Tømrer havde godt 100 ansatte fordelt på murere, tømrer og betonarbejdere.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11