23948sdkhjf

Aftale på plads: Så stor bliver havneudvidelsen i Aarhus

Et flertal i Aarhus Byråd har netop offentliggjort, at de er nået til enighed om at udvide Aarhus Havn

Så er aftalen om udvidelse af Aarhus Havn faldet på plads.

Det fremgår af en pressemeddelse, som Venstre i Aarhus udsendte onsdag aften.

Her fremgår det, at der er tale om en reduceret udvidelse i forhold til den plan, som borgmester Jacob Bundsgaard (S) i første omgang drømte om.

43 hektar må havnen i første omgang nøjes med.

- I Venstre er vi tilfredse med at Aarhusianerne nu får en reduceret havneudvidelse, der lever op til de minimumsbehov havnen har for en udvidelse på 43 hektar i 1. etape, siger politisk leder og rådmand Christian Budde (V).

Ifølge Venstre betegnes den vedtagne løsning som Marselisborg-Mols-modellen med henvisning til, at det fortsat skal være muligt at se fra Mols til Marselisborg Slot.

- I Venstre er vi først og fremmest glade for at det lykkes at passe på den unikke udsigt udover bugten, som vi ved optager utrolig mange aarhusianere, lyder det fra Christian Budde.

104 hektar lød borgmester Jacob Bundsgaards oprindelige ønske for en udvidelse, da planerne blev præsenteret for omkring et år siden.

Siden da har diskussionen raset mellem fortalere og modstandere af udvidelsen, og da Venstre op til weekenden præsenterede deres bud på en udvidelse, var ønsket til en første etape nu på 30 hektar - altså langt fra Socialdemokratiets oprindelige ønske.

Det fik søndag De Konservatives Mette Skautrup, hvis parti har siddet med i de afgørende forhandlinger, til at konkludere:

- Vi skal ikke have mere end nødvendigt. Hvor det nøjagtigt lander, har vi ikke afgjort endnu, men jeg tror ikke det bliver på 105 hektar, sådan kan jeg godt sige det, lød det fra byrådsmedlemmet.

Selv om borgmester Jacob Bundsgaard (S), der også er formand for Aarhus Havn, ikke fik den store udvidelse, han drømte om, er han tilfreds, siger han onsdag aften til TV2 Østjylland.

- Jeg er utroligt glad for den aftale, der nu ligger. Det er en god aftale, siger borgmesteren om aftalen, han kalder en bred aftale.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094