23948sdkhjf

Bedste regnskab til dato fra rådgiverkæmpe

Omsætningen er for første gang gået forbi halvanden milliard

For femte år i træk vokser arkitekt- og ingeniørrådgiveren Swecos danske forretning. Og for første gang runder omsætningen 1,5 mia. kr., fremgår de af en pressemeddelelse med henvisning til endnu ikke offentliggjorte regnskabstal.

Dermed blev 2022 Sweco Danmarks bedste regnskabsår til dato.

– Vores positive udvikling startede for alvor for fem år siden, hvor vi lagde en strategi med kundeforståelse, integreret rådgivning og bæredygtighed som pejlemærker, lyder det forklarende fra adm. direktør Dariush Rezai.

– Det vedholdende fokus på strategien betyder, at vi selv i usikre tider kan levere et bundsolidt regnskab samtidig med, at det har ført os til en position, hvor kunderne betror os større og mere komplekse opgaver end tidligere fortsætter topchefen.

Swecos EBITA voksede til 184 mio. kr. svarende til 11,9 pct. – ligeledes en forbedring for femte år i træk.

Over 1.500 ansatte

Mod slutningen af 2022 rundede firmaet også 1.500 medarbejdere - 1.514 ved udgangen af 2022 for at værre helt præcis. Dels via rekruttering bredt, dels gennem opkøbet af Via Trafik og dets 65 medarbejdere.

Rådgiverfirmaet er gået ind i 2023 med en forventning om at rekruttere flere medarbejdere til de mange projekter og opgaver i den ”solide ordrebog”, som dog ikke bliver nærmere specificeret i pressemeddelelsen.

Bæredygtighed fylder grundt stigende efterspørgsel en stadig større del af arbejdet og omsætningen. Det gælder CO2- og LCA-beregninger af byggeri og infrastruktur, men også levetidsforlængelse gennem digital drift og vedligeholdelse, asset management, renovering og transformation.

Største enkeltstående opgave

I det forgangne år vandt Sweco opgaven som rådgiver for Energistyrelsen på Energiøen i Nordsøen frem til den endelige overdragelse af øen i 2031. Projektet er selskabets største enkeltstående opgave og indebærer samarbejde på tværs af 11 fagområder og mere end 100 medarbejderes bidrag.

Den tværfaglige, integrerede tilgang udpeges også som udslagsgivende i det almene nybyggeri og renovering, og senest var et tværfagligt arkitekt- og ingeniørteam med til at vinde Aarhus Stadion sammen med Zaha Hadid Architects og Tredje Natur.

– Vi er ikke færdige med at videreudvikle og raffinere vores arbejdsform, og jeg ser frem til at forløse flere muligheder med integreret rådgivning, blandt andet indenfor pharma, her i 2023, udtaler Dariush Rezai.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141