23948sdkhjf

Bygger bro over håndboldbane

Brobyværkhallen får en tilbygning i tre etager og en omfattende modernisering, der giver helt nye aktivitetsmuligheder og basis for at afvikle arrangementer på en eventtrappe.
Brobyværkhallen får en tilbygning i tre etager og dertil nye udearealer omkring hallen. "Broen" - som projektet kaldes - består også af en tværstillet bro, der skærer sig igennem det eksisterende halrum.

Så mens håndboldbanen bliver beskåret skaber det til gengæld plads til en række nye muligheder i Brobyværkhallen.

Eventtrappe giver adgang
Broen skaber en opdeling, hvor almindelig idræt foregår på den ene side og dans og andre blødere bevægelsesformer på den anden side. På broens første sal etableres et fitnesslokale og et område til mindre idræts- og bevægelsesaktiviteter. På anden sal bliver der udgang til en udendørs sportsterrasse.

Adgangen til etagerne sker via en eventtrappe, der kan bruges både som opholdssted og som rum til mindre events. I kælderen omdannes en tidligere skydebane til nyt kickboksningslokale og værksted til områdets motionscyklister, der sammen med løbeklubben får et fast tilholdssted med eget klublokale.

Udover de faste brugere af idrætshallen, giver de nye faciliteter mulighed for at byde nye brugergrupper velkommen. Det drejer sig bl.a. om basketball, hockey og dart. Samtidig vil hallen blive brugt flittigt i dagtimerne med besøg fra Brobyskolen, den lokale skolefritidsordning samt den kommunale junior- og ungdomsklub.

Tredje gang er lykkens gang
Det fremsynede projekt "Broen" er tegnet til udviklingskonkurrencen "Nyt liv i gamle haller", hvor opgaven lød på at nytænke og modernisere en eksisterende idrætshal for maksimalt 10 mio. kr. Projektet tidligere været forsøgt etableret i Allested-Vejle, hvor man valgte at beholde den fulde håndboldbane og dermed ændrede projektets egenart, og i Ryslinge, hvor det ikke var muligt at fremskaffe den nødvendige finansiering til projektet.

Derfor fik Brobyværkhallen muligheden for at overtage projektet og konceptet, da Faaborg-Midtfyn Kommune fortsat har stor tiltro til projektets værdi, og derfor fastholdt et stærkt ønske om at afprøve det i en af kommunens idrætshaller. BSAA Arkitekter har derfor sammen med Lokale og Anlægsfonden viderebearbejdet projektet, så det kan tilpasses idrætshallen i Brobyværk.

Lokale og Anlægsfonden støtter omdannelsen af Brobyværk Hallen med 5 mio. kr. Faaborg-Midtfyn Kommune har bevilget 2,5 mio. kr. og Brobyskolen 1,5 mio. kr. til projektet. I alt vil ombygningen løbe op i 11 mio. kr., da skolen har behov for ekstra omklædningsrum, som gør projektet dyrere end den oprindelige maksimale ramme på 10 mio. kr. for projekter i "Nyt liv i gamle haller".
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079