23948sdkhjf

Boligkontor med 6000 boliger får ny direktør

Tidligere folketingsmedlem bliver ny direktør for boligorganisation 

Boligkontoret Århus har været på rov godt 45 km inde i landet for at finde en ny direktør.

René Skau Björnsson er manden, som 1. juni 2023 tiltræder direktørposten i den aarhusianske boligorganisation. Han kommer fra stillingen som direktør i Silkeborg Boligselskab, hvor han i de sidste seks år har opbygget solid erfaring, lyder det i en pressemeddelelse om ansættelsen.

– Det er første gang siden 1998, jeg skal arbejde i Aarhus, selv om det er her, jeg har boet i alle årene. Derfor glæder jeg mig også meget til at præge udviklingen inden for den almene sektor her i min by, siger den 56-årige direktør.

René Skau Björnsson er uddannet Cand.oecon. fra Aarhus Universitet, har været aktiv i flere boligbestyrelser og har i de seneste år også været en fast del af dirigentteamet ved BL - Danmarks almene boliger. 

Som henholdsvis medlem af Folketinget og med mange års erfaring med beboerdemokrati er René den helt rette til posten, lyder det fra Boligkontoret Århus.

Fra 41 til ni til én

Boligkontoret Århus har knap 6000 boliger i Aarhus og omegn, og opfører i de kommende år endnu flere boliger med særlig vægt på DGNB som rammeværktøj for klimavenlige beslutninger.

Træ i konstruktionerne på Knudrisgade

Boligkontoret Århus' strategi om at bygge bæredygtigt ses blandt andet i Knudrisrækkerne centralt i Aarhus. 

Da projektet blev igangsat var det med sine fem etager landets højeste boligbyggeri i træ.

Boligbebyggelsen, der stod færdig i 2022, består af tre blokke opført som søjle/ dragerkonstruktion med søjler og bjælker i træ. De to af blokkene har en central trappekerne i betonelementer og så kompositdæk af træ. Den tredje blok har ikke et trappehus og tillige en helt anden planløsning, hvorfor det har givet mening at lave de bærende vægge i CLT (krydslamineret træ, red.) og så kompositdæk i træ ovenpå.

– Vi søgte en direktør med bred faglig forståelse, pondus og politisk tæft, og som med menneskelig interesse kan føre vores organisation videre ad den vej, der allerede er lagt. Det får vi med René Skau Björnsson som direktør, vurderer bestyrelsesformand Kristine Simonsen.

– Vi har været utroligt privilegerede med 41 ansøgere i et enormt stærkt felt. Ansættelsesudvalget mødte ni til samtale og tre til 2. samtale, inden et enigt udvalg til sidst valgte René, uddyber han om ansættelsesprocessen.

Boligkontoret Århus har stået uden direktør siden årsskiftet. Efter 11 år på posten valgte Morten Homann at søge nye udfordringer hos AAB, hvor han startede som direktør 1. januar 2023.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094