23948sdkhjf

International teglkoncern køber dansk facade- og tagfirma

De tidligere ejere fortsætter alle i Komproment, hvor målet nu er flere ansatte, øget omsætning og et eksporteventyr

Facadeleverandøren Komproment skifter hænder. Den østrigske teglkoncern Wienerberger, som på det danske marked er kendt som Egernsund Wienerberger, har netop afsluttet handlen , meddeler parterne i en pressemeddelelse.

Opkøbet betegens som et naturligt skridt i Wienerbergers vækststrategi uden for kerneforretningen af mursten, og det giver mulighed for at udvide kompetencerne inden for facadebeklædning i Norden – især renovering og erhvervsbyggeri fremhæves som vækstmuligheder.

– Vi er ikke kun en murstensproducent, men har fokus på hele klimaskærmen, siger Henrik Dietrichsen, Regional Managing Director Nordics hos Egernsund Wienerberger, og fortsætter:

– Vi vil gerne vokse vores forretning inden for komplementære produkter til vores populære mursten yderligere, og opkøbet af Komproment giver os uanede vækstmuligheder inden for et område, som vi selv har arbejdet målrettet med siden 2015.

Teglmastodonten Egernsund Wienerberger blev en realitet i efteråret 2019, hvor de to selskaber samlede kræfterne i én skandinavisk organisation.

Får muskler til vækst

Siden 1999 har danske Komproment således designet og leveret facade- og tagsystemer til de nordiske lande og udvalgte eksportmarkeder. De seneste år har firmaet vokset forretningen til en omsætning på 120 mio. kr. i 2022.

Indtil i dag har virksomheden leveret cirka 300.000 kvm facadeløsninger i 12 lande. Alligevel var det nu tid til at tage virksomheden til helt nye højder, lyder det:

– Vi har gjort, hvad vi kunne for at føre virksomhedens vækstplan ud i livet, og nu har vi brug for hjælp til at transformere Komproment til en velkonsolideret eksportvirksomhed med fokus på det nordiske og europæiske marked, siger en af de tre stiftere, Kim Kristensen, nuværende salgsdirektør.

Under eget navn

Med opkøbet vil Komproment fortsætte som dets eget brand med egen portefølje under Wienerberger-koncernen.

De tidligere ejere fortsætter alle i firmaet, hvor målet på længere sigt er flere ansatte, en større omsætning og et eksporteventyr med fokus på udbredelse af Kompromentskoncepter.

– Vi har lavet en langsigtet plan for vores fortsatte samarbejde og glæder os over, at Komproment nu bliver Egernsund Wienerbergers ekspert-center for facadebeklædning, siger Kim Kristensen.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.143