23948sdkhjf

Vinderteam fundet til fremtidens børnehjem

Arkitektfirmaet Cebra har sammen med Søren Jensen og PK3 vundet konkurrencen om Fremtidens Børnehjem i Kerteminde.
Blandt seks bydende teams pegede et enig byråd i Kerteminde på projektet 'Vores Hus' som vinder af totalrådgivningskonkurrencen om at opføre Fremtidens Børnehjem i Kerteminde. Det skriver Kerteminde Ugeavis.

Rådgiverholdet bag vinderforslaget ''Vores Hus' består af Cebra, Søren Jensen og PK3.

Børnehjemmet, som skal kunne huse 22 børn og ung, bliver et foregangsprojekt for en ny type døgninstitution for udsatte børn og unge.

Hjemeligt og særligt
Forslaget anvender ifølge beskrivelsen på Cebras hjemmeside det traditionelle hjems velkendte grundfigurer – saddeltagsvillaen og kvistmotivet – på en ny og legende måde. Udformningen markerer huset som et sted, der kan noget særligt samtidig med, at det genkendes som en bolig med trygge og hjemlige rammer.

'Vores Hus' organiseres grundlæggende som fire huse, hvilket bringer bygningen ned i skala og danner selvstændige varierede enheder.

Byggeriets økonomi er ifølge Fyens.dk hovedsageligt sikret med fondspenge. Således har Kerteminde Kommune modtaget 25 mio. kr. fra Den A. P. Møllerske Støttefond, 5 mio. kr. fra OAK Foundation Denmark og 1,885 mio. kr. fra Egmont Fonden. Kommunen bidrager med 3,7 mio. kr.

Fremtiden Børnehjem kan efter planen tages i brug i foråret 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094