23948sdkhjf

Varmepumper er bedre end solceller

Varmepumper kan i perioden 2007-2011 tage æren for en reduktion i CO2-udledningen på op imod 155.000 ton. I samme periode har solceller ’kun’ sparet miljøet for 5.500 ton.
Danskerne har især i det seneste år kastet sin kærlighed på solcelleanlæg og har i et hidtil uset omfang investeret i de klimavenlige anlæg. Men trods solcellernes voldsomme popularitet, er de ikke den vedvarende energitype, der batter mest, når det handler om en reduktion af CO2-udledningen. Det viser en ny opgørelse fra Danmarks Naturfredningsforening, Naturen i tal, som gør status for naturens og miljøets tilstand i Danmark.

Videnchef i den grønne tænketank CONCITO, Torben Chrintz, anslår over for Danmarks Naturfredningsforening, at varmepumper alene står for en reduktion i CO2-udledningen på op imod 155.000 ton i perioden 2007-2011, hvilket er betydeligt mere end de 5.500 ton, solcellerne kan tage æren for.

I den fireårige periode steg antallet af installerede varmepumper med 221 procent, mens stigningen af installerede solcelleanlæg i samme periode steg med svimlende 2100 procent.

Solceller er markedsført bedre
- Varmepumperne tæller klart mest i regnskabet. Men de er ikke ligeså populære som solcellerne, og det har noget med markedsføring at gøre. Varmepumpeproducenterne har ikke været så gode til at markedsføre produktet. Når du går ned i et byggemarked, ser du ikke reklamer for varmepumper, men for solceller, siger Torben Chrintz i en nyhed på Danmarks Naturfredningsforenings hjemmeside.

Ifølge miljøpolitisk medarbejder i Danmarks Naturfredningsforening, Christian Poll, kan danskernes tilbageholdenhed med at investere i solceller frem for varmepumper blandt andet forklares med, at pumperne har haft en del børnesygdomme:

- Varmepumper har tidligere været en tvivlsom investering, men nu er effektiviteten god og prisen er kommet ned. I dag er det derfor en god løsning for mange husejere at vælge jordvarme med varmepumpe, når oliefyret eller gasfyret ikke kan mere. Kombinerer man varmepumpen med solceller, kan det hele drives direkte af solens energi, som jo er den mest vedvarende energiform, vi har, siger Christian Poll i nyheden på hjemmesiden.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093