23948sdkhjf

”Jeg er sgu pavestolt, når jeg kører hjem”

Lige siden formand Bjarne Christiansen blev en del af entreprenørvirksomheden ELINDCO, har han haft det faglige ansvar for firmaets lærlinge. Et arbejde, der er en helt central del af ELINDCOs virke. Både fordi det giver virksomheden en stærk læringskultur – og fordi det skaber et unikt fællesskab.

Klokken er 6:30. Tømrerlærling Mikkel Novrup er i fuld gang med dagens opgaver på Finansforbundets Hus på Christianshavn. I øjeblikket består arbejdet af beklædning af vægge med isolering og gips.

Mikkel går sammen med tre andre lærlinge, og de er alle en del af den omfattende renoverings­opgave, som ELINDCO udfører for Finansforbundet. Det fem etager høje hus skal have en komplet indvendig transformation, så medlemshuset skaber rammerne for det gode arbejdsliv og et fællesskab på tværs af alle funktioner inden for det finansielle område.

Mens lærlingene, ELINDCOs tømrere og de øvrige faggrupper har fokus på at udføre de konkrete opgaver, er formand og fagansvarlig for ELINDCOs lærlinge, Bjarne Christiansen, også i fuld gang. Han er på tur rundt i huset for at sikre, at dagens arbejde kører på skinner – og ikke mindst, at lærlingene kommer godt og sikkert fra start. For Bjarne Christiansen er det noget af det mest givende ved arbejdet:

Jeg er sgu pavestolt, når jeg kører hjem. Over den måde, vi gør det på i ELINDCO. Vi går meget op i hele arbejdet omkring at få vores lærlinge godt igennem deres uddannelsesforløb. Lige nu har vi 17 lærlinge i hele virksomheden. Fire af dem går herude – og de er alle vidt forskellige.”

I ELINDCO har lærlingene en helt central plads. Både fordi virksomheden gerne vil bidrage til, at unge får sig en uddannelse – men også, fordi det er en effektiv måde at spotte morgendagens dygtige tømrersvende, byggeledere og projektchefer på.

Mikkel Novrup er 19 år er én af dem, og han er snart færdig med det 1. hovedforløb. Han går på NEXT Uddannelse København i Rødovre og har været en del af ELINDCO siden februar:

Da jeg først var til samtale med ELINDCO, tog de sig god tid til at fortælle om deres passion for håndværket, og hvorfor det er vigtigt. De gik også grundigt igennem, hvad man kunne komme ud og lave som tømrerlærling. Det var ret fint at høre. Og jeg synes også, det er rigtig godt at være herude! Jeg kan virkelig godt lide det.”

Mikkel Novrup tordner selv derudaf i sit lærlingeforløb, men som han pointerer, betyder det meget, at de som lærlingegruppe har en person som Bjarne Christiansen tilknyttet: 

Bjarne er rigtig god til at vise og forklare, hvad det er for en opgave, man skal lave. Hvorfor opgaverne er vigtige i det store billede – og også fortælle, hvis det arbejde, man lige har lavet, er en ommer.

Og så er han jo også vores kontakt­person, hvis der er sket noget derhjemme eller ude på pladsen. Vi kan altid gå til ham. Det ved vi – og det betyder meget.”

Tømrerlærling Mikkel Novrup. Finansforbundets Hus, april 2023. Foto: ©ELINDCO

Bjarne Christiansen fremhæver også selv sine vigtigste opgaver:

Det vigtigste for, at en lærling kommer godt igennem sit uddannelsesforløb er, at de ikke føler sig alene. At de ved, at de altid kan ringe til mig eller en anden i firmaet. At vi står sammen.

Derudover går jeg meget op i at tage afsæt i den enkelte, så de fagligt bliver udfordret på den rigtige måde. Nogle skal have mere ansvar end andre for at forblive motiverede.”

For Bjarne Christiansen og ELINDCO er det desuden en prioritet at have flere lærlinge, der går sammen. Det er nemlig ikke kun med til at sikre en stærk ”læringskultur” fra svend til lærling, men også lærlingene imellem. Som Mikkel Novrup afsluttende bemærker:

Det betyder rigtigt meget at gå sammen med de andre lærlinge. Vi hjælper hinanden og spiller generelt bare rigtigt godt sammen. Fællesskabet her er helt afgørende.”

Om ELINDCO A/S:

ELINDCO er grundlagt i 1968 af tømrermester Erik Lind, og i dag er det en moderne entreprenør­virksomhed, der udfører total-, hoved- og storentrepriser på hele Sjælland. Både for private og offentlige bygherrer.

Læs mere på www.elindco.dk

Om entreprisen:

ELINDCO er hovedentreprenør på renoveringen af Finansforbundets Hus på Christianshavn. Arkitekten bag den visionære transformation er Christensen & Co. Arkitekter, mens ABC Rådgivende Ingeniører og Dansk Energi Management er ingeniører på byggesagen.

Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093