23948sdkhjf

Brødrene Arkil får selskab af to direktører i koncernledelsen

Kommunaldirektør og økonomidirektør får plads i entreprenørvirksomhedens øverste ledelse, der indtil nu udelukkende har bestået af ejerfamilien Arkil

Brødrene Jesper Arkil og Jens Skjøt-Arkil får selskab i toppen af Arkil Holding, hvor koncernledelsen udvides med to. Anders Blaavand bliver Group CFO, mens Thomas Boe Group indtræder som COO.

Det meddeler entreprenørkoncernen i en pressemeddelelse.

Anders Blaavand har indtil nu fungeret som økonomidirektør i Arkil A/S og får i sin nye rolle også ansvaret for den samlede koncerns økonomifunktion. 

– Med Anders Blaavand i rollen som Group CFO bygger vi videre på den indsigt og erfaring i virksomheden og branchen, som han har opbygget gennem 15 år, først i sin rolle som ekstern statsautoriseret revisor, og siden som økonomidirektør i den danske del af koncernen, lyder skudsmålet fra Jens Skjøt-Arkil, der er Group CEO i Arkil Holding A/S.

Anders Blaavand

Anders Blaavand er 38 år og Statsautoriseret Revisor. Han har været 14 år hos EY/KPMG, hvor han bl.a. var revisor for Arkil-koncernen, og siden 2019 har han været økonomidirektør i Arkil A/S.

Ud over at levere økonomisk rapportering vil Anders Blaavand blandt andet have "fokus på at udbygge rapportering af Arkils samfundsansvar og ESG i overensstemmelse med de kommende myndighedskrav på bæredygtighedsområdet", hedder det.

Nye øjne på nye opgaver

Samtidig tiltræder Thomas Boe i den nyoprettede stilling som Group COO, hvor han får det overordnede ansvar for koncernens drift og implementering af strategi. 

Thomas Boe kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Kolding Kommune, hvor han var øverste chef for knap 6.500 medarbejdere. 

– Vi har et behov for en bredt forankret koncernledelse, som kan bidrage til at gribe fremtidens muligheder og udvikle koncernen endnu længere. Dette er naturligvis økonomisk, organisatorisk og geografisk, men også inden for blandt andet samfundsansvar, bæredygtighed og værdiskabende samarbejdsmodeller er der mange udviklingsmuligheder, vi skal gribe, siger Jens Skjøt-Arkil om koncernens nye Group COO og uddyber:

– De opgaver vil Thomas Boe sikre, at koncernen holder fokus på, og ikke mindst hans viden om, hvordan vores offentlige kunder ønsker at udvikle sig og erfaring med ledelse af komplekse og forgrenede organisationer, vil i den sammenhæng være en stor styrke, og vi glæder os til samarbejdet.

Efter udvidelsen udgøres koncernledelsen i Arkil-koncernen af de to nyudnævnte direktører samt af Group CEO Jens Skjøt-Arkil og Jesper Arkil som aktiv bestyrelsesformand.

Tiltrædelserne finder sted fra 1. april 2023.

Nærmer sig 4 milliarder

Med nyheden om de nye topfolk løfter Arkil også sløret for, hvordan det endnu ikke færdiggjorte 2022-regnskab ventes at tage sig ud.

Arkil-koncern forventer det, som betegnes som "et samlet set tilfredsstillende regnskab". 

Det indebærer ifølge virksomheden en omsætning på lige under 4 mia. kr. mod 3,67 mia. kr. året før, og et resultat før skat i omegnen af 145 mio. kr. mod 111 mio. kr. i 2021.

Det svarer til en resultatgrad på lidt over 3,5 pct. 

Thomas Boe

Thomas Boe er 50 år og kommer fra en stilling som kommunaldirektør i Kolding Kommune i de seneste seks år. Før det har han været by- og udviklingsdirektør i Kolding Kommune og direktør for Teknik og Miljø i Billund Kommune. Thomas Boe er uddannet skov- og landskabsingeniør og har derudover en HD i Organisation og Ledelse samt uddannelser fra Harvard og Insead suppleret med relevant bestyrelsesuddannelse og -erfaring.

– 2022 var for os - lige som for de fleste andre - et specielt år at navigere i, starter bestyrelsesformand Jesper Arkil sine ord om udviklingen.

Han uddyber: 

– Energipriser, råvaremangel, inflation og generel usikkerhed gjorde året uforudsigeligt, og vi er tilfredse med, at vi som koncern alligevel forventer at kunne nå vores målsætning om en overskudsgrad på minimum 3,5 pct. 

Særligt i udlandet, primært Tyskland og Irland, har aktiviteten og resultaterne ligget på et højt niveau, lyder det.

– Vi kan konstatere, at vi ved indgangen til 2023 har en høj ordrebeholdning, og vi ser gode budmuligheder i markedet, både hjemme og i udlandet. Den globale økonomiske usikkerhed har naturligvis vores opmærksomhed, men for øjeblikket fylder blandt andet adgangen til kompetent arbejdskraft mere end risikoen for pludselige fald i efterspørgslen, og især i Danmark skal der være fokus på at løfte indtjeningen i nogle forretningsområder, lyder bestyrelsesformandens vurdering af det igangværende år.

Koncernregnskabet forventes færdiggjort og offentliggjort ultimo marts måned.

Arkil A/S

Arkil-koncernen er en entreprenørkoncern fra 1941, der i dag ejes af brødrene Jesper Arkil (48) og Jens Skjøt-Arkil (41), som er børnebørn af stifteren og begge er aktive i virksomhedens daglige ledelse. Koncernen beskæftiger ca. 2.000 ansatte i Danmark, Tyskland og Irland.

Dermed er Arkil én af Danmarks største entreprenørvirksomheder.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Fynsk ejendomsudvikler "ruster sig til fremtiden"
Øjebæ skæmmer midt i landsby – men der er intet at gøre
Enighed: Mange milliarder til mere metro
Lægger mere end en milliard til prisen på Hovedstadens Letbane
Sprængt dæmning kan lappes, når vandstand falder
Blandet skare er årets vildeste brobyggere
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126