23948sdkhjf

Systematisk skattesnyd i typehusfirma

Endnu en tidligere medarbejder i det konkurslukkede SR-Design A/S er blevet fundet skyldig i skatteunddragelse. Skat har i alt rejst sager mod 30 personer.
En 53-årig mand er ved retten i Næstved fundet skyldig i skatteunddragelse efter skattekontrollovens § 13, stk. 1, ved at have unddraget det offentlige for skatter og arbejdsmarkedsbidrag for i alt ca. 460.000 kr.

Manden havde, ved siden af sin hovedbeskæftigelse som fængselsbetjent, arbejdet som sælger for firmaet SR-Design A/S fra 2003 og frem til firmaets konkurs i 2009. Under ansættelsen blev han udnævnt til salgschef.

Dommen faldt den 19. oktober 2012 og lyder på 60 dages fængsel samt en bøde på 450.000 kr. Tiltalte ankede dommen med påstand om formildelse.

Systematisk skattesnyd
SR-Design arbejdede med byggeri og salg af typehuse. Af sagen fremgår det, at der i selskabet var en udbredt praksis, hvor medarbejderne – både håndværkere og kontoransatte – kunne opspare løn mv. på en såkaldt ’bog’ – uden at der blev indeholdt skat af beløbet. I forskellige grader blev således kun en del af lønnen beskattet på vanlig vis. Medarbejderne kunne herefter købe fx byggematerialer, værktøj og elektronisk udstyr og få fakturaen udstedt i SR-Designs navn. Det fakturerede beløb blev herefter fratrukket den pågældende medarbejders indestående på ’bogen’.

Skat har rejst sag over for 30 medarbejdere i SR-Design A/S. Ca. halvdelen af disse har fået deres sag afgjort ved at få forhøjet deres skat og har vedtaget en bøde. De øvrige sager er fortsat under behandling. I seks af disse sager har Skat anmodet politiet om hjælp til efterforskningen, og sagen mod den tidligere salgsdirektør er den første af disse. Det er endvidere oplyst, at der er rejst sigtelse mod tidligere direktør Steen Richard Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078