23948sdkhjf

BAT til kamp for et bedre arbejdsmiljø

I den kommende uge gennemfører BAT sammen med forbundene og byggefagene en række besøg på byggepladser over hele landet.
Mens antallet af arbejdsulykker generelt er faldet indenfor det sidste år, er udviklingen gået den modsatte vej i byggeriet.

Derfor gennemfører BAT sammen med forbundene og byggefagene en række besøg på byggepladser over hele landet. Tiltaget er et led i en europæisk aktionsdag om arbejdsmiljø i byggeri og anlæg - under overskriften – ”bedre samarbejde om arbejdsmiljø”.

- Det er en trist udvikling, og derfor sætter vi fokus på samarbejdet omkring arbejdsmiljøet ude på byggepladsen. Er der arbejdsmiljørepræsentanter, bliver der holdt sikkerhedsmøder, bliver der fulgt op på møderne? Det vil vi gerne se nærmere på – det er af afgørende betydning for om vi kan få knækket kurven med ulykkerne, siger Jørn Erik Nielsen, formand for BAT-kartellets arbejdsmiljøudvalg

Hold uformelt sikkerhedsmøde…
Byggebranchen må prøve noget nyt for at få sat fokus på ulykkerne og nær-ved-hændelserne. Derfor opfordrer BAT til, at der på alle landets byggepladser i de kommende uger holdes uformelle sikkerhedsmøder i ½-1 time.

- Tag en snak med byggeledelsen og arbejdsmiljøkoordinatoren om hvordan man kan holde sådan et møde på den enkelte byggeplads. Mødet skal være lidt mere på tværs af de almindelige sikkerhedsmøder og med en mere uformel dagsorden, siger Jørn Erik Nielsen.

Han opridser nogle af de spørgsmål, der kan tages op på et uformelt sikkerhedsmøde:
• Er vi gode nok til at passe på hinanden her på pladsen?
• Får vi gjort nok, så der ikke sker ulykker?
• Har vi de rigtige tekniske hjælpemidler?
• Siger vi fra overfor de folk, der blæser på sikkerheden?
• Hvordan tager vi imod når der kommer nye firmaer og nye folk på pladsen – især med fokus på unge?
• Hvordan får vi samlet erfaringerne fra dette byggeri og ført videre til det næste?

Om BAT
BAT = BAT-kartellet = Bygge, Anlægs- og Trækartellet. BAT er en faglig samarbejdsorganisation for 7 LO-forbund med medlemmer i bygge- og anlægsbranchen samt træ- og møbelindustrien (3F, Dansk El-forbund, Malerforbundet i Danmark, Blik- og Rørarbejderforbundet, Dansk Metal, HK/Privat samt Teknisk Landsforbund). BAT repræsenterer via de 8 forbund 108.000 erhvervsaktive medlemmer.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078