23948sdkhjf

Thema sender timelønnede på fordeling

Et stagnerende marked får nu den østjyske vinduesproducent til at indføre arbejdsfordeling blandt sine timelønnede ansatte.
Siden august har Thema kunnet konstatere, at luften er gået ud af markedet, og derfor indledte virksomheden i går en periode med arbejdsfordeling.

- Vi har besluttet, at godt halvdelen af vores 50 timelønnede fra i dag ( mandag, red. ) er på arbejdsfordeling nogle dage om ugen, siger direktør Poul Fuglsbjerg til Horsens Folkeblad.

Thema-direktøren forklarer, at beslutningen dels skal ses i lyset af, at fordeling nedbringer omkostningerne hurtigt, og dels at virksomheden indtil videre håber, at der er tale om en forbigående stagnation. Han oplyser endvidere, at de berørte medarbejdere vil få tilbudt kurser i blandt andet lean og kvalitet.

Nyt vinduessystem på vej
Thema har de seneste fem år haft det svært, og de seneste to regnskabsår har givet et samlet underskud på -24 mio. kr. Ledelsen arbejder hårdt på at vende skuden og har blandt andet oprustet markant på salgssiden. Desuden er virksomheden i gang med at udvikle et nyt vinduessystem, som efter planen skal lanceres i 2013.

- Vores omkostninger, herunder løn og en hård konkurrence inden for vores afsætningskanaler, gør, at vi er i en vanskelig position. Så vi håber naturligvis på bedre tider og arbejder med at forny vores nuværende sortiment, så vi kan gå en fremtid i møde, hvor vi har et system, som vil modsvare kravene i 2020, siger Poul Fuglsbjerg til Horsens Folkeblad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094