23948sdkhjf

Badehotel er tysk kædes første skridt i dansk milliardindtog

Over en årrække vil tysk hotelkæde opføre fem hoteller i Danmark

Heimathafen Hotels og Tønder Kommune har indgået en aftale, der giver hoteludvikleren byggeretten til et stort areal i turistbyen Lakolk på Rømø. Det oplyser parterne i en pressemeddelelse. 

Det nye helårsbadehotel får op mod 100 værelser og 55 lejligheder, herunder 10 satellitværelser, og en samlet volumen på op til 12.200 kvm.

Byggeriet på vadehavsøen markerer den tyske hotelinvestors entré på det danske marked, og det skal danne grundlag for et større indtog i Danmark.

Hotellet på Rømø bliver dermed blot Heimathafen Hotels første i Danmark, hvis alt flasker sig som ønsket.

Milliardplaner

- Vi håber, at opførelsen af et badehotel på Rømø vil blive starten på en større ekspansion på det danske hotelmarked, og vores ambition er at åbne flere hoteller i landet inden for de kommende år, siger Jens Sroka, adm. direktør i Heimathafen Hotels. 

- Vi tror på, at tiden lige nu er den rigtige med den stabile fremgang i både overnatninger og omsætning i dansk turisme, og samtidig har vi mødt en stor velvilje i forbindelse med vores sonderinger, uddyber han.

Badehotel på Rømø har ifølge Børsen en forventet projektsum på 300-400 mio. kr. Da der ifølge avisen er ambitioner om at opføre fem andre badehotellet de næste ti år, kan der være tale om en investering på op mod 2 mia. kr.

Armene er oppe

Hvilken betydning de nye hoteller kan få for lokalområdet, giver tal for Rømø-planerne et fingerpeg om. 

Projektet forventes at kunne tilføre 100.000 ekstra overnatninger til Tønder Kommune samt skabe omkring 150 helårsjobs og bidrage med cirka 40 mio. kr. i ekstra årlig omsætning på Rømø.

- Vi har svært ved at få armene ned over dette projekt. Det er vores helt klare forventning, at Heimathafens nye badehotel vil give et kæmpe boost ikke bare til Rømø men hele Tønder Kommune, udtaler borgmester i Tønder Kommune, Jørgen Popp Petersen.

- Håbet er at kunne genvinde tidligere tiders storhed med et badehotel på Lakolk, tilføjer han.

Kort om Heimathafen Hotels

Heimathafen Hotels har 20 års erfaring med hoteldrift og turisme ved Nord- og Østersøen i Tyskland (St. Peter-Ording, Büsum, Heiligenhafen med flere). 

Hotelgruppen, der har cirka 500 ansatte, driver i dag syv hoteller i det nordlige Tyskland og har yderligere tre på vej. 

Heimathafen Hotels er ejet og ledet af den tyske investor og udvikler Jens Sroka. 

Opførelsen af et badehotel på Rømø er Heimathafen Hotels første projekt i Danmark.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094