23948sdkhjf

Kæmpeordre til Egernsund Tegl

Virksomheden skal levere intet mindre end 1,6 millioner mursten til renoveringen af boligområdet Løvvangen i Nørresundby, Aalborg.
Over de kommende år skal 818 boliger i Løvvangen fremtidssikres gennem en omfattende totalrenovering. Boligområdet er opført i perioden 1967-1972, og projektet blev en realitet, da områdets mange beboere stemte ja til planen i foråret 2011.

- Det er vigtigt for os, at vi kan tilbyde nogle attraktive og fremtidssikre boliger. Det kommer vi til at gøre i Løvvangen efter renoveringen, sagde Sundby Hvorup Boligselskabs formand Hans Bøyen Christensen ved den lejlighed.

Boligselskabet tog hul på renoveringen denne sommer, og i september måned blev Egernsund Tegl valgt som leverandør af intet mindre end 1,6 millioner mursten. De tre stentyper, der skal bruges til projektet, er ”Vulcano” (ca. 800.000 stk.), ”Bison” (ca. 300.000 stk.) og ”Black Beauty” (ca. 400.000 stk.).

Om projektet
Løvvangen er i dag karakteriseret ved en monoton arkitektur og utidssvarende byggeteknik, og med renoveringen er ambitionen at omdanne boligblokkene til en smuk og varieret bebyggelse, som også teknisk og landskabsarkitektonisk opfylder de krav, man må stille til et moderne, attraktivt boligområde.

I henhold til helhedsplanen deles bebyggelsen op i tre primære områder, hvor arkitekturen, farveholdningen og beplantningen udtrykker en identitetsskabende forskellighed, som på det overordnede plan holdes arkitektonisk sammen af de gennemgående bygningsvolumener og en fælles materialeholdning.

Eksisterende facader indbygges i en ny teglfacade (der udgøres af de nævnte sten Vulcano, Bison og Black Beauty) således at kuldebroer fjernes og den isoleringsmæssige standard bringes op til Bygningsreglementets krav. Samtlige altaner udvides og fornys, og de forsynes med glasskydepartier, således at de gøres brugbare en større del af året. Bebyggelsens friarealer omdannes, og der skabes nye attraktive landskabsrum og udearealer, hvor beplantning og møblering medvirker til at skabe identitet i bebyggelsens delområder.

Renoveringen af Løvvangen er en del af en samlet indsats, der kaldes for ”Løvvangsprojektet”. et består af fire delindsatser, der skal indgå i et tæt samspil med hinanden; en beskæftigelsesindsats, en børn- og ungeindsats, en sundhedsindsats samt en fysisk renovering af bebyggelsen med visioner om et løft af det nære lokalmiljø.

Med sine 818 boliger og 1.880 beboere er Løvvangen i øvrigt den største almene boligafdeling i Aalborg Kommune. Renoveringen af de mange boliger løber op i 700 mio. kr.
Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094