23948sdkhjf

Vand i væggene kan føre til byggestop på supersygehus

Supersygehuset som er undervejs i Aalborg, NAU, er ramt af endnu et stort problem: Der trænger vand ind gennem hospitalets røde mursten.

Hele 110 steder er der konstateret vand på gulvet - blandt andet på intensivstuer.

Det skriver Nordjyske.dk.

I yderste konsekvens kan problemerne føre til, at store dele af byggeriet bliver sat på pause, indtil der er rettet op på problemerne, siger Projektdirektør Martin Kjær til avisen.

Problemet bliver ikke mindre af, at der – efter planen – snart skal investeres i dyrt hospitalsudstyr.

- Vi skal snart installere alt det virkelig dyre grej. Og det skal jeg jo ikke gøre, hvis jeg er i tvivl, om der om et halvt år kommer vand ind gennem væggen. Så laver jeg jo dobbelt ballade i det. Jeg skal ikke have en scanner til 30-50 mio. kr. ind og stå, og så er der en mur, der ikke er tæt, siger Martin Kjær til Nordjyske.

Ingen skimmel

I september 2022 kom det frem på et historisk pressemøde, at budgettet på Nyt Aalborg Universitetshospital (NAU) var skredet igen, så den samlede overskridelse nu var på 1,4 mia. kr., mens hospitalet først kunne modtage patienter i 2026 - seks år senere end den oprindelige plan.

Hvad et eventuelt stop for byggeriet vil betyde for tid og økonomi, vil han ikke skyde på

Trods det indtrængende vand er der ikke konstateret skimmelsvamp, som ellers har ramt sygehusbyggeriet i Odense, Nyt OUH, grundet dårligt lagt tag.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.206