23948sdkhjf

Kaserne markerede milepæl trods truende snestorm

I en indhegning i indhegningen er der nu et halvt hundrede håndværkere

På Aalborg Kaserne opfører NCC to nye bygninger for Forsvarets Ejendomsstyrelse; et nyt værksted og en multibygning.

Trods varsel om snestorm blev der tirsdag holdt rejsegilde.

Traditionen tro var der fest for håndværkerne, og de fik også en stor tak og rosende ord med på vejen fra Frank Bo Lassen, der er områdechef i Nordjylland i NCC Building.

– Vi har haft en vinter, hvor I først har stået en masse kulde igennem i december, og siden kom regnen i helt usædvanlige mængder i januar. Håndværkerne har gjort alt, hvad de kunne i både regn og slud, og jeg har virkelig stor respekt for den indsats. Der ligger mange timers arbejde i hårdt vejr bag det resultat, vi kan se nu, lød de rosende ord til håndværkerne fra Frank Bo Lassen, områdechef i Nordjylland i NCC Building, på dagen.

Jord og kloak, installationer, tagdækning og malerarbejde er der fagentreprenører til. M.J. Eriksen på jord og kloak. Bravida laver hele installationspakken, både el, ventilation og VVS.

Øvrige samarbejdsparter er P+P Arkitekter, der er bygherrerådgiver, Viggo Madsen, Skala og WSP.

Indhegning i indhegningen

Der er nu omkring 50 håndværkere på projektet og de sidste betonelementer blev monteret i februar, NCC har selv stået for beton- og elementmontagen med egne folk og vi vil også udføre murer- og tømrerarbejde i egenproduktion.

– Det er på flere måder en særlig byggeplads. Ikke kun er vi hegnet ind af kasernens hegn, vi har også vores egen indhegning i indhegningen. Og så er vi jo omgivet af soldater og militærkøretøjer, sagde Frank Bo Lassen.

Byggeriet er også i sig selv noget for sig, blandt andet fordi det nye værksted skal bruges til at servicere køretøjer, der heller ikke er helt almindelige, da det er tunge kampvogne, der skal til service her, og det har naturligvis betydning for konstruktionerne.

Projektet rummer også etableringen af en specialindrettet multibygning, der består af en garage med et mandskabsafsnit samt et administrationsafsnit, der indrettes med kontorfaciliteter tiltænkt Militærpolitiet. Mandskabsafsnittet indrettes med bad- og omklædningsfaciliteter samt teknik og kontor.

Med etableringen af det nye garageområde sikres ligeledes fleksible faciliteter til både garagering, vedligeholdelse, undervisning og andre træningsbehov. Derudover etableres faciliteter til forskellige specialværksteder, der overholder gældende sikringskrav.

"Grønne etablissementer"

Kasernebyggeriet i Aalborg er led i udviklingen af Forsvarets ”Grønne etablissementer”, der har til formål at mindske Forsvarets energiforbrug og CO2-udledning.

Begge de nye bygninger skal stå klar til brug til sommer.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Stark køber østrigsk kæde af fjerde generation
Nordjyske træhandlere passerer den halve milliard og deler millioner ud til holdet
Kurator peger på to hovedårsager til entreprenørkonkurs
Malmos styrker ledelsen: Er hentet samme sted som direktøren
Underskud hos OBH: Sådan vil direktør gør firmaet til et af branchens bedste
Institut for Menneskerettigheder vil af med nøgenkalendere på arbejdet
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.157