23948sdkhjf

Nu kridter de banen op til superligabold i Hvidovre

Private aktører skal i spil for at gøre stadionplaner om en kapacitet på mindst 10.000 tilskuere, VIP lounge samt TV-studie og -tårne til virkelighed

Det går godt for fodboldklubben Hvidovre IF, som er i spil til at rykke op i landets fineste fodboldrække. Nu har Kommunalbestyrelsen i Hvidovre Kommune vedtaget en ny lokalplan, der baner vejen for en udbygning af Hvidovre Stadion.

– Det er vigtigt at understrege, at vi med lokalplanen blot sikrer muligheden for at udbygge og modernisere Hvidovre Stadion. Vi har ikke taget stilling til, om det skal ombygges – og hvem der i givet fald skal betale, understreger borgmester Anders Wolf Andresen i en pressemeddelelse fra kommunen.

– Jeg forestiller mig ikke, at kommunen skal lægge de mange millioner, der skal til for at gennemføre det, men håber at sponsorer og andre gode kræfter har overskud til at bidrage, hvis HIF klarer oprykningen på banen, tilføjer han.

Allerede sidste år, da fodboldklubben var tæt på oprykning, tog kommunalpolitikerne de første skridt til en opgradering af byen stadion. holdet skal spille hjemmekampe i Superligaen, stiller Divisionsforeningen nemlig en række krav til stadion, som Hvidovre Stadion ikke lever op til i dag. Det blev etableret i 1954, udvidet med en tribune med cirka 4.600 pladser i 1970 og senest renoveret i 2016.

I planerne er nu etablering af en ekstra tribuner til cirka 3.400 tilskuere, så den samlede kapacitet bliver på mindst 10.000 personer. Der skal også etableres et VIP lounge-område til mindst 300 personer med uforstyrret udsyn over banen, og så skal der etableres TV-studie og tårne til TV-kameraerne.

Åbner for højere byggeri

Omfanget af de nævnte tiltag vil kræve en ændring af lokalplanen, og derfor sendte Kommunalbestyrelsen sidste år et forslag til en ny lokalplan i høring. Den lokalplan er nu blevet endeligt vedtaget.

Lokalplan 343 indeholder et par ændringer i forhold til det forslag, der blev sendt i høring sidste år. Blandt andet udgår forslaget om en nordlig tribune, så det ikke bliver nødvendigt at inddrage dele af tennisbanerne nord for stadion.

Derudover placeres de krævede VIP-faciliteter henover og ved stadions hovedindgang, og byggefeltet hertil rykkes dermed længere mod øst, mens det udvides fra cirka 400 kvm til 1000 kvm. Derudover reduceres det maksimalt tilladte etageantal i området fra fire til tre etager. Ændringen vil ifølge kommunen sikre bedre sammenhæng mellem siddepladserne på hovedtribunen og VIP-faciliteterne.

Samtidig med den nye lokalplan godkendte Kommunalbestyrelsen også et tillæg til Kommuneplan 2021, der ændrer byggemulighederne i området. Tillægget betyder, at der nu kan planlægges for bebyggelse i op til fire etager og en maksimal bygningshøjde på 15 meter mod de tidligere to etager og bygningshøjde på 13 meter.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Tip redaktionen
Medlemmernes egne nyheder
Se alle medlemsnyheder
Mest læste
JOB i FOKUS
Gå til joboversigten
Seneste nyheder
Se seneste nyheder
Udvalgte artikler
Udvalgte nyheder fra forsiden
Stark køber østrigsk kæde af fjerde generation
Nordjyske træhandlere passerer den halve milliard og deler millioner ud til holdet
Kurator peger på to hovedårsager til entreprenørkonkurs
Malmos styrker ledelsen: Er hentet samme sted som direktøren
Underskud hos OBH: Sådan vil direktør gør firmaet til et af branchens bedste
Institut for Menneskerettigheder vil af med nøgenkalendere på arbejdet
Andre Nordiske Medier
Metal Supply DK
Wood Supply DK
Jern & Maskinindustrien
Mester Tidende
Licitationen
Nordiske Medier DK

Send til en kollega

0.193