23948sdkhjf

Hillerød inviterer udviklere og investorer i vandland

Kommunale kroner er der ikke mange af, så den nordsjællandske kommune søger alternativer

Vil du opføre og drive en svømmehal eller et vandland i Hillerød?

Sådan lyder invitationen nu fra Hillerød Kommune, som søger private bud på byggeri og drift til glæde for vandhundene.

Baggrunden for opfordringen er dels, at Hillerød Svømmehal trænger til renovering, og at der er ønsker om en udvidelse. Men også dels, at lokalpolitikerne i efteråret med budgetaftalen for 2023-26 ikke fandt midler til at indfri ønsket – og ikke regner med, at det bliver muligt inden for en overskuelig årrække. 

Allerede dengang lagde man derfor op til at invitere private ind til at kunne afgive bud på svømmehaller og vandlande.

Kommunen erklærer sig nu åbne overfor, at den nuværende kommunalt ejede svømmehal kan blive en del af det nye projekt. Andre placeringer er dog også en mulighed:

– Det kommer an på, hvilke bud vi får ind, og hvad vi kan blive enige om. Vi vil ikke udelukke for meget på forhånd. Vi synes, det er oplagt, at det kunne være noget i området omkring Frederiksborgcentret, hvor svømmehallen er i dag. Men der kan også være nogle, der kommer med andre ideer, så vi vil se, hvad der kommer ind og ikke lade os begrænse på forhånd, siger borgmester Kirsten Jensen (S) til sn.dk om byggeplanerne.

Hillerød Svømmehal blev indviet i 1976, den samlede bassinlængde er på 50 meter, og der er årligt 100.000 og 200.000 besøgende.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11