23948sdkhjf

Tre rådgivere klar med trafik-forslag i Odense

Odense skal senest til sommer have vedtaget en grøn mobilitetsplan 

Odenseanerne skal hurtigere kunne komme rundt i Odense på gåben, på cyklen, med bus eller med letbanen. Det har byrødderne i Odense Kommune besluttet.

Hvordan det så rent praktisk skal ske, har tre rådgivere nu givet deres bud på i form af indspark til en grøn mobilitetsplan for Odense.

De tre rådgivere er Niras, Team JaJa og Team Urban Creators. 

Forslagene kredser blandt andet om vejbaner kun til busser, gader og områder forbeholdt elbiler, mindre plads til parkering på gadeniveau og en opdeling af byen i zoner, der begrænser bilers færdsel på tværs af zonerne.

De tre rådgivere

  • Team Urban Creators, der består af rådgivere fra Urban Creators, Gehl, Moe og Incentive
  • Niras
  • Team JaJa, der består af rådgivere fra JaJa Architects, Via Trafik og Grøn Mobilitet v. Susanne Krawack

Kilde: Odense Kommune

Odense Byråds beslutning om ændringer i trafikken er taget i forbindelse med målsætningen om, at Odense senest i 2030 skal være klimaneutral.

- Det er ikke nemt at ændre vaner - heller ikke når det gælder den måde, vi transporterer os rundt på. Nogle vil stadig have brug for en bil for at få hverdagen til at hænge sammen, og det skal der selvfølgelig være plads til, siger klima- og miljørådmand Tim Vermund frem mod videre debat og beslutninger.

Med afsæt i forslagene både fra de eksterne rådgivere og borgerklimarådet og med input fra møder med borgere og erhvervsliv er det ambitionen, at Odense Byråd inden sommerferien 2023 skal vedtage en grøn mobilitetsplan for Odense.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

2.231