23948sdkhjf

NCC lander milliardkontrakt på BIG-tegnet hotel

Hotel med skybar, wellness og 342 værelser i første række til vandet centralt i Aarhus bliver nu til virkelighed

NCC har indgået kontrakt om at bygge et nyt, stort BIG-designet wellness-hotel på Aarhus Ø til cirka 1,3 mia. kr. 

Totalentreprisekontrakten er indgået med Bassin 7 Erhverv ApS, som er ejet af Anders Holch Povlsen, Rune Kilden & Stine Hindby.

– Vi har været involveret allerede i de tidlige faser, og det lover godt, siger Mogens Nielsen, direktør i NCC Building Vest, i en pressemeddelelse om aftalen.

Hotellet opføres i første række til vandet ved det aktive område Bassin 7. Det får 342 værelser og cirka 16.000 kvm kontor. I alt bliver hotellet på 37.000 kvm plus 8.600 kvm parkeringskælder i to etager.

På 18. etage indrettes en skybar, ligesom hotellet får restauranter, butikker, taghave og - ifølge folkene bag - Aarhus’ første storskala wellness på cirka 2.000 kvm.

Udvendig trappe 

En særlig udfordring i udviklingen af projektet har været, at wellnessområdet er placeret på 15., 16. og 17. etage med udsigt over både byen og Aarhusbugten. 

Arkitektfirmaet BIG har i tillæg formet bygningen med en stor udvendig trappe, som inviterer alle til at gå udvendigt på bygningen helt til top. 

– Bygherre og arkitekt er kommet med et virkeligt spændende og helt ekstraordinært hotelprojekt. Det er stort og krævende, og det er netop noget af vores styrke, at vi har kompetencerne og størrelsen til at håndtere sådan et projekt, siger Mogens Nielsen.

Udover tegnestuen BIG, der står for det overordnede projekt og landsskabsarkitekturen, har projektet Rambøll som rådgivende ingeniører og Moe som brandingeniører. Arkitektfirmaet Stylt står desuden for indretningen af hoteletagerne, wellnessområdet og restauranter.

Arbejdet begynder i april 2023 og forventes afsluttet i september 2026.

Mødested for alle

Operatør på hotellet bliver Scandic, som for første gang i Danmark skal operere hotellet som et ”signaturhotel”, der kendetegnes ved 'et særligt design og identitet, samt et individuelt hotelnavn'. 

Signaturhotellet er ligeledes skabt til at være mødested for gæster samt lokalmiljøet, lyder forklaringen.

Foruden servicering af hotel-, wellness- og konferencegæster skal hoteloperatøren også betjene husets kontorlejere og drive konferencecenter.

Ordren er på cirka 1,3 mia. kr. og bogføres under NCC Building Nordics i første kvartal 2023. 

Det fremgår ikke af pressemeddelelsen, om ordren rykker ved entreprenørens forventninger for 2023.

Stop, genstart og redesign

Projektet har taget en lang og snørklet vej fra idé og tegnebræt til den nært forestående realisering.

I foråret 2020 trykkede Scandic således på pauseknappen på grund af coronapandemien. Hen på efteråret 2020 kom der så gang i arbejdet igen, men i en ændret form - også med corona som skyldneren. 

Et år efter - i 2021 - var meldingen, at der ville være byggestart på den BIG-tegnede hotelsatsning i første halvdel af 2022 med et færdigt projekt på plads på Aarhus Ø i starten af 2026. 

I sensommeren 2022 var der imidlertid ikke sket mere, men her lød det på mulig byggestart omkring årsskiftet. Sådan bliver det dog ikke helt. 

April 2023 er sat som start, ligesom åbningen er sat til september 2026.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.328