23948sdkhjf

Politianmeldelse og retssag: Kommune og beboere går i flæsket på ejendomsselskab

Svensk udviklers første danske projekt er fyldt med fejl

Store fugtplamager, el-installationer hængende ud af væggene og oversvømmede kældre topper over listen af problemer, som er realiteten for beboerne i de 95 lejligheder i ”Emiliehaven”, som det svenske ejendomsselskab K-Fastigheter har opført i Vallensbæk.

Det skriver TV2 Kosmopol.

K-Fastigheter overtog Emiliehaven for to år siden som selskabets første projekt i Danmark.

Lejerne i de problemramte boliger har nu hyret en advokat og gør nu klar til en retssag mod det svenske selskab. 

Og de juridiske kvaler stopper ikke her.

Uden ibrugtagningstilladelse

Ved indflytning i juni sidste år havde K-Fastigheter ikke sikret sig en ibrugtagningstilladelse, så Emiliehaven var ikke godkendt til beboelse. Ejendomsfirmaet er derfor blevet politianmeldt af Vallensbæk Kommune.

- Når vi ikke får den nødvendige dokumentation for, at byggeriet er udført i henhold til bygningsreglementet, så begynder en helt almindelig procedure for os. Først giver vi nogle påbud til bygherren om at tingene skal bringes i orden. Og følger de så ikke påbuddet, så bringer vi sagen videre til politiet, som så må sørge for at få tingene bragt i orden, siger Vallensbæks konservative borgmester, Henrik Rasmussen, til TV2 Kosmopol.

Det svenske selskab fik for nyligt en midlertidig ibrugtagningstilladelse fra kommunen, og kommunens Teknik- og Miljøudvalg skal på et kommende møde se nærmere på, hvordan man fremover vil håndten.

Anerkender "en del problemer"

K-Fastigheters chef for IR- og kommunikation, Johan Hammarqvist, vil overfor TV2 Kosmopol ikke sige mere om hverken politianmeldelse eller den manglende ibrugtagningstilladelse, da der er tale om en verserende politisag.

Han anerkender, at der har været ”en del problemer” med Emiliehaven, men hævder samtidig, at der bliver rettet op på manglerne. Forklarende henviser Johan Hammarqvist til, at det var selskabets første i Danmark, og at man tager det videre til andre danske projekter.

Pt er selskabet ved at opføre nye boliger til udlejning i Ballerup og Greve.

Se nøgletal for:
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096