23948sdkhjf

Hibe-elementer skal give vækst hos Fårup Betonindustri

Den østjyske virksomhed er nu klar med de første referenceprojekter med de højisolerede Hibe-elementer.
En børneinstitution på Peter Wessels Vej i Frederikshavn og en specialskole i Vonsild ved Kolding er de to første større projekter, der er kommet ud af Fårup Betonindustris satsning på Hibe-elementerne.

Det skulle imidlertid gerne blive til flere, og den østjyske virksomhed satser nu for alvor på at få udbredt kendskabet til elementerne.

- Vi har rimelig store forventninger til, at det bliver en væsentlig del af vores produktion. Forespørgslerne er der, og der er en rimelig stor interesse for produktet, men hidtil har det ikke helt udmøntet sig i de ordrer, vi havde håbet på, forklarer salgschef hos Fårup Betonindustri, Henrik Andersen til Building Supply.

Vil tidligere ind i projekterne
Han er dog ikke i tvivl om, at den danske byggeindustri nok skal få øjnene op for de højisolerede elementer, men han er også bevidst om, at det kommer til at kræve hårdt arbejde.

- Byggebranchen er jo lidt konservativ, og det kæmper vi med lige nu. Derfor har det også været vigtigt for os at få noget byggeri op at stå, som vi kan vise frem.

- Udfordringen hidtil har været, at vi kommer for sent ind i projekterne, så derfor arbejder vi blandt andet med at holde seminarer osv. for de projekterende og arkitekterne, så vi kan udbrede kendskabet til vores produkt, fortsætter han.

Det meste laves på fabrik
Salgschefen er nemlig ikke i tvivl om, at Hibe-elementerne nok skal blive en succes, og Fårup Betonindustri er en af to virksomheder i Danmark, der producerer dem.

- De helt store fordele er, at man får en slank konstruktion med høj isoleringsevne, og så har vi løst nogle af de kuldebroer, der er ved vinduer. Samtidig kan det meste af arbejdet laves på fabrik, så man dermed minimerer arbejdet på byggepladsen, lyder det fra Henrik Andersen.

- Det her er virkelig fremtidens produkt. Vi kan producere en væg, der i realiteten kun består af seks cm beton med en polystyrenisolering og en mineraluldsisolering udenpå. Yderst er elementerne grundpudsede. Elementerne grundpudses på fabrikken, og på byggepladsen udføres kun slutpuds og puds af samlingerne, og det kan ske uden brug af stilladser, slutter han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11