23948sdkhjf

Avis: Systematisk skattesnyd i byggeriet

Polske byggefirmaer udnytter angiveligt det danske skattesystem med dobbelte kontrakter.
En historie i dagbladet Politiken har siden i lørdags vakt stor opsigt i mediebilledet. Avisen har bragt flere artikler på baggrund af samtaler med den polske betonarbejder Sandrino Skoczek, som kom til Danmark i november sidste år for at arbejde på byggeriet af Søfartsmuseet i Helsingør. Han var på kontrakt hos det polske byggefirma Kormal, som var underentreprenør på byggeriet for Pihl & Søn.

Sandrino Skoczek fortæller til Politiken, at ansættelseskontrakten var udformet i to udgaver. Ifølge den officielle kontrakt var han ansat til 120 kr. i timen og havde en normal arbejdsuge på 37 timer. I virkeligheden arbejdede han 55 timer om ugen til en timeløn på højst 72 kr.

- Jeg fik udleveret en ansættelseskontrakt hos Kormal. Men den var delt i to udgaver. Den ene var den polske kontrakt, og så var der et anneks til kontrakten, som vi kun skulle vise i tilfælde af kontrol fra de danske myndigheder, siger Sandrino Skoczek.

Han fortæller endvidere, at han har oplevet andre polske firmaer, som sender folk til udlandet med to sæt papirer. Det ene skal de give til det pågældende lands myndigheder i tilfælde af kontrol, og det andet, den reelle kontrakt, er til dem selv.

Politiken har fået indblik i de udbetalte lønninger til samtlige af de cirka 35 polske ansatte i Kormal i en periode på et halvt år frem til maj i år, og billedet er her det samme. De har alle haft en månedlig bruttoløn på 15.300-17.000 kr. for en arbejdsuge på 55 timer.

Politiken har forgæves forsøgt at få en kommentar fra hovedentreprenøren Pihl & Søn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141