23948sdkhjf

Tro på fremtiden hos syddanske byggevirksomheder

Flere bygge- og anlægsvirksomheder i det syddanske forventer stigende omsætning, ordrebeholdning og antal ansatte i det kommende kvartal.
Mens vækstoptimismen ser ud til at flade ud blandt virksomhederne i Region Syddanmark generelt, er der optimisme at spore blandt regionens bygge- og anlægvirksomheder.

Det viser Region Syddanmarks Vækstbarometer fra september, der tager temperaturen på virksomhedernes forventninger til 4. kvartal.

Stadig flere virksomheder i byggeriet siden målingen i maj for resten af året nu forventer både en stigende omsætning, flere ansatte, flere ordrer og mere eksport.

Byggeriet kan være vækstmotor
- Holder udviklingen i byggeriet stik, så kan det blive den motor, som kan være med til at trække væksten i regionen tilbage på et mere positivt spor. I Region Syddanmark bidrager vi også til væksten i byggeriet, blandt andet med store investeringer på sygehusområdet og i miljørigtige ombygninger og grønne energianlæg i vores bygninger, og jeg håber, at man mange andre steder vil følge trop, siger formanden for Region Syddanmark og Syddansk Vækstforum, Carl Holst.

Hvor forventningerne til omsætningen og ordrebeholdnings størrelse har været positiv i begge perioder - og altså blot er forstærket - var der i maj et lille flertal af virksomhederne, som forventede at have færre ansatte i det kommende kvartal. Det er så nu vendt, så flere af virksomhederne indenfor bygge- og anlægsområdet forventer at antallet af ansatte bliver højere i det kommende kvartal i forhold til samme kvartal sidste år.

Kun på spørgsmålet om, hvorvidt virksomheden ventes at investere mere eller mindre i det kommende kvartal i forhold til samme kvartal sidste år, er der blevet én procent færre, der forventer at ville investere mere.

Læs mere i om Vækstbarometeret på: www.regionsyddanmark.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078