23948sdkhjf

Fem arkitekter dyster om eksempel-projekt

De fem arkitektfirmaer, der skal komme med bud på fremtidens svømmehal i Rønne, er netop udpeget.
Bornholms Regionskommune, Lokale og Anlægsfonden og den selvejende institution Rønne Svømmehal har i fællesskab en ambition om at forny og modernisere Rønne Svømmehal i projektet ”Nyt liv i Rønne Svømmehal”.

12 teams bestående af arkitekter og ingeniører havde anmodet om prækvalifikation, og efter grundig vurdering fem arkitektteams nu udvalgt til at deltage i arkitektkonkurrencen:

• Julien De Smedt Architects, bs2 Architekten, Klar Aps, Keinicke & Overgaard Arkitekter, Sloth Møller A/S.

• Nøhr & Sigsgaard Arkitektfirma, Jaja Arkitekter, Balslev Rådg. Ingeniører, Center for Svømmebadsteknologi.

• Årstiderne Arkitekter A/S, Grontmij A/S.

• Cubo Arkitekter A/S, Bascon A/S, ConPro ApS.

• KHR Arkitekter A/S, Lendager Arkitekter, OBH Rådgivende Ingeniører A/S.

Deltagernes bud på fornyelsen af Rønne Svømmehal skal afleveres senest 21. december 2012, hvorefter dommerkomiteen i arkitektkonkurrencen vil vurdere projekterne med henblik på at udpege et vinderprojekt. Vinderprojektet forventes at være udpeget primo februar 2013.

Formand for Fritids-, Kultur- og Forebyggelsesudvalget i Bornholms Regionskommune, Bjarne Kristiansen, glæder sig over det gode samarbejde med Lokale og Anlægsfonden og Rønne Svømmehal:

- Det er et spændende samarbejde, der er med til at udfordre den traditionelle opfattelse af en svømmehal og som sætter nye og kreative mål for den fremtidige anvendelse af Rønne Svømmehal som et bornholmsk vandkulturhus.

Torben Frølich, direktør, Lokale og Anlægsfonden, siger om de udvalgte arkitektteams:

- Det er et stærkt og varieret felt af dygtige arkitektteams, der er prækvalificeret til at deltage i arkitektkonkurrencen. Det vidner om, at der er mange interessante muligheder i at omdanne gamle svømmehaller og give vandkulturen nyt liv.

Fakta
Projekt ”Nyt liv i Rønne Svømmehal” har en samlet anlægsramme på 30 mio. kroner, hvoraf de 10 millioner er et tilskud fra Lokale- og Anlægsfonden og restbeløbet finansieres af Bornholms Regionskommune – evt. i samarbejde med andre fonde.

Lokale og Anlægsfonden introducerede i 2009 indsatsområdet ”Nyt liv i gamle svømmehaller”, fordi tilstanden i mange danske svømmehaller er så dårlig, at mange svømmehaller er lukningstruede. Igennem den særlige indsats for svømmehallerne definerede Lokale og Anlægsfonden en række områder, som det er vigtigt at tage fat på, hvis ældre svømmehaller skal have nyt liv. Det handler bl.a. om at komme med nye idéer til udformning af svømmebassinerne og nye aktivitetsmuligheder i svømmehallerne, der kan understøtte flere og nye brugergrupper.

Den første svømmehal, der er blevet moderniseret i forbindelse med Lokale og Anlægsfondens indsats for ”Nyt liv i gamle svømmehaller”, er netop åbnet med stor succes i Ringkøbing, hvor der kom 4.000 besøgende i løbet af den første åbningsuge.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.316