23948sdkhjf

Danmarks største plejecenter har fundet sin vinder

Witraz og Entasis har vundet arkitektkonkurrencen om Danmarks største plejecenter; Sølund, der skal opføres på Nørrebro i København.
- Vi skaber med vinderprojektet et plejecenter, der er en del af Nørrebro, frem for et værk, der arkitektonisk isolerer.

Det er Christian Cold, indehaver af Entasis, der sætter ord på det projekt, som netop har vundet konkurrencen om Danmarks største plejecenter, Sølund, der skal opføres på Nørrebro i København.

Her skal et nyt bæredygtigt fyrtårnsprojekt med fokus på hjemlighed, integration i bydelen og kontinuitet i livet bygges på kanten af Sortedamssøen, tæt på Fredens Bro.

- For mig at se er Sølund resultatet af det gode samarbejde. Det er tredje konkurrence, vi har haft i år, hvor vi virkelig har fokuseret på det gode samarbejde. Derfor er vi taknemmelige for, at projektet er blevet modtaget så godt, siger Per Zwinge, indehaver af Witraz.

En markant bæredygtighedsprofil
Byggeriet, som er i arkitektonisk øjenhøjde med Nørre­bro og bydelens beboere, frigiver plads til et nyt byrum på Nørrebro. Det bliver et sted, hvor byrummet knytter sig til københavnernes elskede tur rundt om Søerne.

Byggeriet implementerer state-of-the-art inden for vel­færdsteknologi og har en markant bæredygtighedsprofil. Den rummer alle aspekter lige fra vugge-til-grav-analy­se af materialer til et byggeri med mulighed for fælles nyttehaver for områdets beboere på toppen af det nye Sølunds tag.

Udover Witraz og Entasis har det vindende projektteam deltagelse af landskabsarkitekterne Bang og Linnet, ingeniørfirmaerne Wissenberg og Wessberg samt et fagligt ekspertpanel.

Kilde: Witraz

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094