23948sdkhjf

Millioner til områdefornyelse i Hørve

Der sættes nu skub i områdefornyelsen af Hørve takket være en ny bevilling fra Odsherred Kommune.
Med byrådets godkendelse af fordelingen af Odsherred Kommunes anlægsbudget på samlet 75 mio. kr., sagde byrådet samtidig ja til områdefornyelsen i Hørve med en bevilling på 1 mio. kr. i 2013 og 4,6 mio. kr. i årene 2014, 2015 og 2016.

Med bidrag på 2,3 mio. kr. fra Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter tilføres projektet i alt 6,9 mio. kr. til områdefornyelser med afsæt i den helhedsplan for byen, som allerede er udarbejdet efter lokaldemokratimøderne og de nedsatte arbejdsgrupper i 2011.

Plan klar til april
- Med baggrund i helhedsplanen for Hørve vil vi nu tilknytte en ekstern konsulent og få sat skub i processen gennem møder og borgerinddragelse. Der skal nedsættes en styregruppe og dannes en række projektgrupper med seks-syv medlemmer i hver på tværs af de arbejdsgrupper, som tidligere har været nedsat omkring kulturhus, trafiksanering, byfornyelse osv. for at få en mere helhedsorienteret tilgang, siger byplanlægger Anette Lindegaard Christensen, Plan og Udvikling.

Hvad der skal ske i bymiljøet er i høj grad op til borgerne og erhvervslivet selv. Det bliver nemlig en såkaldt ”bottom-up”-planlægning af områdefornyelsen, så den tager udgangspunkt i ønskerne fra byen og ikke en færdig plan, som nogen ude fra bestemmer.

- Det er oplagt, at vi indgår partnerskaber mellem borgere, erhverv og kommunen om konkrete projekter, det kunne for eksempel være med Lykkeberg Sild og Odsherred Bibliotek om tankerne om et kulturhus. Det er også oplagt at få øget områdefornyelsesmidlerne gennem ansøgninger til EU's landdistriktpulje, LAG-midlerne og andre puljer og fonde, siger Anette Lindegaard Christensen, som allerede er i gang med planlægning af en tids- og procesplan vinteren over, så der 1. april 2013 kan ligge et byfornyelsesprogram for Hørve.

Bøgelunden skal åbnes
Bøgelunden, som er byens smukke grønne plet og åndehul, er et af de steder, som er i fokus i helhedsplanen, men mange kender slet ikke dens eksistens eller bruger den ikke til rekreative formål, formentlig fordi den ligger lidt skjult. En åbning mod Vallekildevej, kombineret med skiltning, trafikdæmpning og ny belægning kan bane vej til parken, som kan tilføres nye funktioner som fx træningsbane for ældre, udendørs spilleaktiviteter m. v., peger helhedsplanen på.

I helhedsplanen er også peget på små hurtige succeser – aktiviteter, som nemt, hurtigt og billigt kan tilrettelægges for at skabe og vise forandringsprocessen gennem en mad-event med fokus på lokale råvarer, gadeteater, midlertidige installationer eller fotoudstilling.

- Hørve har mange spændende, bevaringsværdige bygninger og miljøer, men de ligger hengemt og skjult i dag, og det, der møder førstegangsbesøgende er desværre et kedeligt byrum på Vallekildevej med lukkede, saneringsmodne eller dårligt vedligeholdte ejendomme, siger byplanlæggeren.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094