23948sdkhjf

350 millioner til renovering i Viborg

Beboerne i Boligselskabet Viborg´s afdeling Houlkærvænget har sagt ja til, at deres lejligheder og udearealer bliver renoveret for 350 mio. kr.
Houlkærvænget består af 504 lejligheder, der beboes af knap 1.000 viborgensere.

Boligselskabet Viborg havde Houlkærvængets afdelingsbestyrelse, der består af beboere, indkaldt til afdelingsmøde den 31. oktober i Tinghallen i Viborg. Og med ca. 220 beboere og 155 husstande repræsenteret var afdelingsmødet det største i boligselskabets historie. Her blev Boligselskabet Viborg’s forslag til en Helhedsplan, som er udarbejdet i samarbejde med beboerne og afdelingsbestyrelsen, fremlagt.

Omfattende renovering af boligerne
Helhedsplanen vil medføre et meget stort kvalitetsløft til Houlkærvænget og påvirke hele Houlkærområdet. Planen vil nemlig resultere i, at 1/3 af lejlighederne vil blive gjort tilgængelige, dvs. at de bliver totalrenoverede, og der bliver elevator i opgangene. Tilgængeligheden vil tilgodese især børnefamilier, ældre og handicappede beboere, samtidigt med at lejlighederne vil blive mere attraktive og moderne, også af hensyn til fremtidige beboere.

For alle boligerne i afdelingen gælder, at der b.la. skiftes vinduer og døre, renoveres tag, bygges nyt aktivitetshus og installeres 3.600 m2 solceller. Helhedsplanen indeholder således også en energioptimering. Hertil kommer en total fornyelse af gårdrummene, som giver bedre muligheder for ophold og aktiviteter, ligesom et stort udeareal i midten af bebyggelsen ”aktiveres”.

Klart ja
Afstemningen viste et klart ”ja” til at gå videre med helhedsplanen.

Dette indebærer, at helhedsplanen inden nytår skal til behandling hos Viborg Kommune samt hos Landsbyggefonden, som har givet forhåndstilsagn om et meget stort tilskud og favorable lånemuligheder til afdelingen. Viborg har derfor mulighed for at få en stor andel af de midler, som Folketinget har fremrykket af hensyn til beskæftigelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.171