23948sdkhjf

Arbejdstilsynet: Vores kontroller virker

Tirsdagens kontrolaktion på landets byggepladser viser, at der fortsat er behov for Arbejdstilsynets påbud.
Arbejdstilsynets kontroller virker.

Det konkluderer tilsynschef i Arbejdstilsynet, Lene Teilberg, efter tirsdagens kontrolaktioner på landets byggepladser.

Her var 122 af de 139 strakspåbud, som blev påtalt i forbindelse med aktionsdagen den 24. oktober, bragt i orden, mens arbejdet 15 steder var afsluttet i mellemtiden. Dermed var der kun fortsat alvorlige problemer to steder.

- Det er rigtigt positivt, når vi kan se, at de fleste virksomheder har rettet ind til højre og gjort, hvad vi bad dem om på vores sidste besøg. Dels har vi fået ryddet nogle farer og risici af vejen, dels har vi set, at de forskellige aktører på byggepladserne gerne vil forbedre deres arbejdsmiljø, når de bliver gjort opmærksom på, hvor det halter, siger Lene Teilberg.

Stadig behov for aktioner
Tirsdagens aktion afslørede dog også nye problemer, og det får Lene Teilberg til at fastslå, at det fortsat er nødvendigt for Arbejdstilsynet at lave aktioner mod byggepladserne.

- Vi kan jo håbe, at vores tilbagevendende aktioner og efterfølgende kontrolaktioner har den effekt, at flere virksomheder ser de fordele og gevinster, der er for både arbejdsgivere og ansatte ved at have styr på arbejdsmiljøet. Men vi er ikke blinde for, at der løbende opstår nye arbejdsmiljøproblemer, og at der derfor til stadighed vil være behov for både aktioner og løbende tilsyn med byggebranchen, siger Lene Teilberg.

Antallet af anmeldte alvorlige arbejdsulykker inden for byggebranchen var sidste år på 630 mod 635 ind til videre i år. Dermed trodser byggebranchen den generelle tendens i alle brancher, som viser et svagt fald i antallet af anmeldte ulykker.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093