23948sdkhjf

Kommunale entreprenører skal holde sig fra private opgaver

Dansk Byggeri har fået ret i en klagesag mod Bornholms Regionskommune om hvorvidt det er lovligt, at Vej og Park Bornholm udfører arbejde for private.
Statsforvaltningen har afgjort, at Bornholms Regionskommune ikke kan udføre mindre vedligeholdelsesopgaver og foretage snerydning og pleje grønne områder for private.

- Det er også en vigtig principiel afgørelse, som vi formoder, at de ansvarlige for offentlige entreprenørvirksomheder i alle dele af landet vil rette ind efter. Der er ifølge afgørelsen ingen undskyldning for at påtage sig opgaver for private, som allerede varetags af private virksomheder, siger juridisk afdelingschef Henrik Fausing, Dansk Byggeri.

Han henviser hermed blandt andet til, at Statsforvaltningen ikke anerkender, at de kommunale entreprenører går i gang med snerydning for private, når de kommunale veje endnu ikke er ryddet. I afgørelsen skriver Statsforvaltningen således:

- Det tilføjes, at snerydning for private på et tidspunkt, hvor offentlige veje var lukkede på grund af sne i hvert tilfælde ikke kan anses for en lovlig udnyttelse af overkapacitet.

Kommune må ikke konkurrere om private entreprenøropgaver
Baggrunden for sagen er henvendelser, som Dansk Byggeri har fået fra Bornholmske entreprenører, der måtte se på, mens Bornholms Regionskommune anlagde privat parkeringsplads.

- Det er ifølge afgørelsen klart ulovligt. Men sagen gav os samtidig anledning til at få prøvet grænserne for kommunalfuldmagtsreglerne med det formål at få Statsforvaltningen til at indskærpe reglerne over for kommunen og få afklaret, hvilke sanktionsmuligheder, der er i forhold til den slags overtrædelser, siger Henrik Fausing.

I Dansk Byggeri er der naturligvis stor tilfredshed med den klare afgørelse, som betyder, at kommunerne ikke kan konkurrere med de private entreprenører på entreprenøropgaver for private.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094