23948sdkhjf

Nu er energirenovering kommet på film

Hvordan udføres en komplet energirenovering af et enfamiliehus? Det har Energistyrelsen og Videncenter for energibesparelser i bygninger netop udgivet en stribe film om.
En række nye film fra Energistyrelsen og Videncenter for energibesparelser i bygninger giver på få minutter svar på, hvordan enfamiliehuse gøres mere energirigtige.

De nye film er udviklet både som information direkte til husejerne og som et værktøj til håndværkere og installatører, der arbejder med energioptimering af både klimaskærm og installationer.

- Filmene er energiløsninger serveret på en ny og lettilgængelig måde. De kan bruges af håndværkere og installatører til at opnå fagligt input og inspiration til, hvordan energirenovering gribes an. Desuden kan de bruge filmene til at fortælle husejerne, hvordan deres bolig kan energirenoveres korrekt, hvad de får ud af det, og hvorfor det kræver dygtige fagfolk med forstand på energirenovering, forklarer centerleder Vagn Holk.

Ti nye film – flere på vej
Indtil videre er der produceret ti film, som alle tager udgangspunkt i en murermestervilla opført i 1920’erne. Filmene kan dog også benyttes i forhold til boliger fra andre perioder, hvor der er behov for at øge komforten og reducere energiforbruget.

Selvom der er udsigt til bedre komfort, en sundere bolig og betydelige energibesparelser, så skal der mere til, før boligejerne og håndværkerne sammen gennemfører de fagligt bedste og mest rentable løsninger. Målet med filmene er at nedbryde nogle af de mange barrierer, der står i vejen for at gennemføre de mest energieffektive løsninger i boligen – særligt når boligejerne alligevel vedligeholder eller moderniserer deres bolig.

- Kortfilmene gør energiløsninger til boliger let tilgængelige, så flere fagfolk kan vejlede om energibesparende tiltag. Samtidig tror vi på, at filmene skaber en øget forståelse for mulighederne og værdien af energiforbedringer hos boligejerne. Vi håber, at kortfilmene vil udbrede kendskabet til og brugen af energiløsninger, så de danske boliger bliver sunde og bæredygtige, til gavn for boligejerne, samfundet og klimaet, siger kontorchef Mette Odgaard Mylin fra Energistyrelsen.

Filmene baserer sig alle på de trykte og kvalitetssikrede energiløsninger fra Videncenter for energibesparelser i bygninger. De behandler emner som udskiftning af varmekilde, etablering af dampspærre på loft, udskiftning af ruder og installation af ventilationsanlæg. Desuden viser en af filmene, hvordan man laver en komplet energigennemgang af et hus.

Filmene kan ses på www.byggeriogenergi.dk Energistyrelsen og Videncenter for energibesparelser i bygninger, vil løbende producere flere film, som tager andre energiløsninger i boliger under behandling.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109