23948sdkhjf

Velux vinder designpris

Den nye generation af fjernbetjente ovenlysvinduer fra Velux Gruppen har modtaget designprisen under Ingeniørens Produktpris 2012.
Et større lysindfald og et positivt bidrag til boligens energiregnskab er blandt årsagerne til, at vinduessystemet Velux Integra løb med designprisen, da Ingeniøren onsdag uddelte Ingeniørens Produktpris 2012.

- Vi begyndte året med at introducere vores nye generation af ovenlysvinduer, og nu kan vi slutte året af med at modtage en flot pris for produktets intelligente design. Det er et skulderklap til de mange involverede parter, og derudover sender designprisen også et vigtigt signal om, at selv på velkendte produkter som vores ovenlysvinduer står udviklingen bestemt ikke stille, siger Jesper Salskov Jensen, direktør for Velux Danmark.

Velux Integra består af et elektrisk ovenlysvindue samt en kontrolenhed, der bruges til at betjene vinduet og den tilhørende solafskærmning. Kontrolenheden er udstyret med forudindstillede vejrdata, hvilket gør det muligt at styre vinduet automatisk i forhold til vejret og dermed optimere boligens energiforbrug og indeklima. I hverdagen betyder det, at man via kontrolenheden automatisk kan optimere varmeindtaget og isoleringsevnen i fyringssæsonen og omvendt minimere varmeindtaget og undgå overophedning om sommeren.

Udviklingen af Velux Integra® er foregået hos Velux Gruppens udviklingsafdelinger i Østbirk ved Horsens og i hovedkvarteret i Hørsholm. Den nye fjernbetjente serie af intelligente ovenlysvinduer kom på markedet i Skandinavien i foråret 2012 og vil i løbet af de kommende år komme på markedet i resten af Europa.

I udviklingsprocessen har Velux haft fokus på optimering af både design, teknologi og brugervenlighed i den samlede løsning, og det er også netop disse elementer, der vægtes i dommerkomiteens udtalelse:

- Velux Integra vinder designprisen, fordi det er en nænsom og samtidig nutidig opdatering af det kendte Velux produkt GGL ovenlysvindue. (…) Vinduet er blevet intelligent med bl.a. indbygget regnsensor og en række klimaoptimeringer, der nu gør ovenlysvinduet til mere end et lysindfald, det bliver også en aktiv part i boligens energiregnskab og giver husets beboere en aktiv medspiller i automatisk og styret luftcirkulation, lyder det blandt andet.

Læs mere om Ingeniørens Produktpris 2012 på www.ing.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109