23948sdkhjf

Hård kamp om at tegne Nyt Hospital Nordsjælland

Fristen for at deltage i projektkonkurrencen om Nyt Hospital Nordsjælland er nu udløbet, og interessen er stor.
89 virksomheder, fordelt på 17 teams, har lagt billet ind på at få en af de syv pladser, der giver adgang til at byde på at udvikle og formgive det nye hospital.

Tre teams - med Bjarke Ingels Group, Lundgaard & Tranberg samt schweiziske Herzog & De Meuron i spidsen - er allerede forhåndsinviteret til at deltage i konkurrencen. Det betyder, at der er fire pladser at kæmpe om for de resterende teams.

- Det er et privilegium, at vi nu står overfor at skulle vælge mellem så mange kvalificerede og interessante teams. Det er et langt forløb at planlægge og gennemføre et så stort byggeri. For at hospitalet skal blive en succes, er det afgørende vigtigt, at vi kan etablere et godt og frugtbart samarbejde med et dygtigt og visionært team, udtaler projektdirektør Henrik Schødts fra Nyt Hospital Nordsjælland.

I december måned bliver de syv deltagere udpeget, og de skal herefter forberede sig til at tage del i selve projektkonkurrencen, som begynder i foråret 2013.

Det nye hospital bygges fra grunden i naturskønne omgivelser syd for Hillerød ved Overdrevsvejen og vil i 2020 åbne dørene for patienter og medarbejdere. Byggeriets budget er på knap 4 mia. kr. Det vindende team skal projektere byggeriet, der i 2016 udbydes til de entreprenørvirksomheder, som skal udføre det egentlige byggeri.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078