23948sdkhjf

Krævende byggeri ved Herstedvester

Kriminalforsorgens ”Anstalten ved Herstedvester” har netop taget en ny portvagt og ny lagerhal til samlet 13 mio. kr. i brug.
For alle parter var det en krævende proces at bygge midt i et område med færdsel ind og ud af fængslet mange gange dagligt. Byggeriet til godt 13 mio. kr. er opført af Base Erhverv Øst, Roskilde.

Det samlede byggeri er på 875 m², og er foregået i to etaper: Første etape var den nye portvagt på 275 m², hvorigennem al færdsel til og fra fængslet sker, som blev taget i brug i april. Anden etape var den ny lagerhal på 600 m² - og det samlede byggeri er netop indviet officielt.

Sikring i højsædet
Byggeriet begyndte med at fjerne ca. 30 meter af den fem meter høje sikringsmur i beton omkring fængslet. Inden nedrivningen blev der etableret en midlertidig sikringsmur med ”Nato-pigtråd” på indvendig side.

Den ny portvagt afløser den oprindelige, der med 50 m² var meget mindre. Portvagten indeholder et kontrolrum, hvorfra adgangen til fængslet styres i dagtimerne, og er samtidig den bygning, man skal igennem for at komme ind i fængslet, gående eller i bil. Portvagten har et omfattende system med elektronisk overvågning og fysisk sikring – bl.a. glasfacader i skudsikkert glas. Der er benyttet meget glas i byggeriet – og det medvirker til at give et åbent indtryk – samtidig med at fængslet er lukket.

Brugervenligt og funktionelt
En tilfreds vicefængselsinspektør Kirsten Jensen siger om nybyggeriet:

-Vi er meget glade for byggeriet, der til fulde lever op til vore forventninger. Det er både brugervenligt og funktionelt – det fungerer godt, og det vil det også gøre mange år frem. Hver detalje er søgt gennemtænkt, og det gælder også lyssætningen, hvor en ny konstruktion med skudsikkert glas i stedet for en mur giver visuel åbenhed. Vi har fået kvalitet og er meget tilfredse.

Base Erhverv Øst as er blevet ”målt og vejet” af bygherren – Kriminalforsorgen. Evalueringen blev lagt i hænderne på Byggeriets Evaluerings Center, og byggeriet blev bedømt til 19,3 points ud af 20 mulige. Bedømmelsen omfattede både tidsfrister og mangler, arbejdsulykker og kundetilfredshed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109