23948sdkhjf

Nyt samarbejde mellem håndværkere og Slagelse Kommune

Tæt kontakt mellem lokale virksomheder og kommunen i form af stormøder skal gøre Slagelse Kommune mere erhvervsvenlig.
På et borgmestermøde har Dansk Byggeri netop foreslået, at Slagelse Kommune fremover holder årlige stormøder med kommunens bygge- og anlægsvirksomheder.

På møderne skal både kommunen og forsyningsselskaberne give virksomhederne et overblik over de kommende arbejdsopgaver i området, så virksomhederne har mulighed for at danne sig et overblik og planlægge de fremtidige opgaver.

- Slagelse Kommune udliciterer allerede vedligeholdelsen af kommunens bygninger og lægger to tredjedele af kommunens entreprenøropgaver ud til de private virksomheder, og det skaber private arbejdspladser- Men der er stadig ting, kommunen kan gøre for at blive mere erhvervsvenlig, og en ting er stormøder, siger Albert Christiansen, formand for Dansk Byggeri Vestsjælland.

Vil være mere erhvervsvenlig
I Dansk Byggeris kommunalperformance, hvor erhvervsvenlighed bliver undersøgt i landets 98 kommuner, ligger Slagelse i år nogenlunde i midten med en 51. plads. På borgmestermødet blev det også drøftet, hvordan den placering kan forbedres.

- I Slagelse Kommune ønsker vi at være erhvervsvenlige, så vi lytter naturligvis, når branchen kommer med et fælles ønske. Stormøderne giver grundlag for en god kontakt mellem virksomheder og kommunens medarbejdere, siger Lis Tribler, borgmester i Slagelse Kommune.

[b]Bruge energien på de rette opgaver[/]
Den tætte kontakt kan virksomhederne også bruge til at stille spørgsmål til sagsbehandling i kommunen.

- På møderne har virksomhederne mulighed for at tale med kommunens medarbejdere, fx om papirarbejde, de har svært ved. På den måde kan virksomhederne bruge mest mulig tid på det, de er bedst til – at anlægge nye veje, renovere skoler og lignende – og det skaber vækst og private arbejdspladser i kommunen, siger Albert Christiansen.

Det første stormøde bliver holdt i starten af det nye år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094