23948sdkhjf

Det klassiske VVS-arbejde skal i fokus

Installatørernes blik skal drejes tilbage på det traditionelle VVS-arbejde og sikkerheden i den gode drikkevandsforsyning. Det skal ”Sikkert Vand”-kampagnen være med til.
- VVS-branchen er blevet meget bredere end tidligere og omfatter i dag også ting som energirådgivning. Det har måske betydet, at mange har drejet deres fokus lidt væk fra det klassiske vvs-arbejde med vandinstallationer. Derfor er det mit håb, at vi med ”Sikkert Vand”-kampagnen kan være med til igen at få installatørernes fokus tilbage på den sikkerhed, der ligger i, at vi har en god drikkevandsforsyning, siger Leon Buhl, ingeniør og seniorkonsulent på Teknologisk Institut i Taastrup, til fagbladet Dansk VVS.

Ved at rette blikket på det klassiske VVS-arbejde er det Leon Buhls håb, at man kan få bugt med fejl som manglende isolering ved varmtvandsinstallationer og problemer med tilbagestrømningssikringer. Fejl som han ifølge Dansk VVS oplever som to af de mest almindelige fejl i mindre VVS-installationer.

Læs mere: Sådan forebygger man korrosion og legionella.

- Helt overordnet, er der bare for mange fejl, som et langt stykke hen ad vejen kan tilskrives dårlige vaner. Det gælder især manglende isolering af varmtvandsinstallationer, hvor det mere er reglen end undtagelsen, at montørerne springer denne del af opgaven over, selv om det har stået i byggeloven siden 1984, siger Leon Buhl til Dansk VVS.

Dårlige vaner
Forklaringen finder Leon Buhl i installatørernes vaner og - ofte forældede eller mangelfulde - viden om produkter og lovgivning. Flere installatører gør som de altid har gjort, uden at tage højde for de seneste års udvikling og de krav der stilles til nye produkter.

Det er dog langt fra kun hos installatørerne, at man ser problemerne. Leon Buhl har oplevet, at lokale forvaltninger fejlagtigt har godkendt fejlbehæftede installationer. Ligeledes kender han til en installatør, som havde købt rør af en grossist, der dog havde fundet rør af et blødere materiale, hvorfor installationen endte med en større vandskade.

Leon Buhls forhåbning er, at ”Sikkert Vand”-kampagnen - hvor han er fast deltager ved en række temamøder - kan være med til at sprede den nødvendige viden i hele VVS-installationsbranchen.

Ovenstående er et sammendrag af artiklen ” Tid til et opgør med de dårlige vaner”, der er skrevet af Jesper Melgaard og tidligere har været bragt i fagbladet Dansk VVS
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.126