23948sdkhjf

171 mio. kr. til Aarhus

Med en stor donation fra Salling-fondene gennemfører Aarhus nu en række kulturelle og rekreative investeringer; bl.a. et havnebad, nye museumsfaciliteter og et multihus.
Købmand Herman Sallings enke, Karin Salling, overrakte torsdag donationerne i stormagasinet Salling i Aarhus. 171 mio. kr. er det hidtil største beløb, Salling-fondene har uddelt på et år.

Aarhus var hjemby for grundlæggeren af Dansk Supermarked, Herman Salling, og det var med både glæde og stolthed, at hans enke overrakte de i alt 12 donationer til en række aarhusianske institutioner.

- Donationerne kommer alle i Aarhus til gode – uanset om man bor her, eller om man blot besøger byen. Jeg glæder mig meget over, at pengene går til gode projekter, som rummer tilbud for en hver smag – hvad enten man er til kunst, sport, uddannelse, kultur eller leg og friluftsliv. Det bidrager alt sammen til at gøre Aarhus til en dejlig by at opholde sig i, sagde Karin Salling ved overrækkelsen.

Det går pengene til
Den største donation på 74 mio. kr. går til Aarhus Kommune, som fordeler beløbet på fire projekter. Pengene er med til at give aarhusianerne et havnebad til bade- og friluftsliv ved De Bynære Havnearealer, en kvalitetslegeplads ved Urban Media Space, et udkigstårn på havnearealet og en skulptur til at pynte i området.

Den Gamle By får 70,3 mio. kr. til at genfortælle Aarhus’ historie fra vikingetid til nutid med en underjordisk, interaktiv udstilling, der skal stå færdig i 2017.

Tivoli Friheden får 12 mio. kr. til et kulturelt multihus med en mobil publikumstribune, der giver plads til 800 siddende eller 1400 stående gæster. Huset skal bruges til alt fra koncerter, teater, revy og dinner-shows.

3 mio. kr. skal sikre, at publikumssuccesen ”Sculpture by the Sea” bliver gentaget, så nye kunstværker vil pryde vandsiden fra Tangkrogen og ud til Ballehage i årene 2013, 2015 og 2017.

På sportsfronten modtager fodboldklubben AGF af 1880 5,5 mio. kr. til et nyt klubhus på Fredensvang. Lyseng IF ved Højbjerg har fået anlagt Danmarks bedste kunstgræsbane og modtaget et tilskud hertil på 1,35 mio. kr.

I kategorien uddannelsessteder modtager Aarhus Musikskole 1 mio. kr. til at indrette koncertsalen i Officersbygningen med flygel, stole og lydregulering. Århus Statsgymnasium modtager 2,5 mio. kr. til en Per Kirkeby-skulptur til skolens nye grønnegård, og sidst men ikke mindst får Aarhus Academy for Global Education 1,4 mio. kr. til et skolebibliotek.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083