23948sdkhjf

Enestående Utzon-byggeri fredes for eftertiden

Paustian huset fra 1987 i Kalkbrænderihavnen i København, som er tegnet af Jørn Utzon, er nu blevet fredet af Kulturstyrelsen.
På foranledning af Det Særlige Bygningssyn har Kulturstyrelsen netop fredet Paustian huset fra 1987 tegnet af den verdensberømte arkitekt Jørn Utzon og tilbygningen fra 2010 tegnet af Jørn Utzons søn arkitekt Kim Utzon.

Huset fungerer i dag, akkurat som ved opførelsen, både som møbelhus og restaurant.

Et forbillede for området
I Kulturstyrelsens begrundelse hedder det blandt andet:

- Kulturstyrelsen finder, at både bygninger og omgivende arealer har de særlig fremragende arkitekttoniske værdier, der kan begrunde en fredning af en bygning, som er under 50 år. Ydermere er Paustian huset et af de få Jørn Utzon byggerier i Danmark, og det anses for vigtigt at sikre Utzons værker for eftertiden. Jørn Utzon regnes for en af 1900-tallets største arkitekter blandt andet pga. hans udformning af Sydney Opera House i Australien.

- Paustian Huset har med sit unikke arkitektoniske udtryk dannet forbillede for de omkringliggende bygninger, der kom til senere.

Et aktivt bidrag til havnen
Bygningen indgår som kernen i et område i Kalkbrænderihavnen, hvor først Jørn Utzon og senere Kim Utzon har præget bebyggelsen med opførelse af lyse og lette bygninger.

- Vi er stolte over, at vi i 1987, som nybyggere i Nordhavn, har været med til at skabe liv og miljø herude. Da Ole Paustian med stor kærlighed for arkitektur, design og kunst forslog, at Jørn skulle opføre møbelhuset i havnen, var det en modig forretningsbeslutning. Vi var i lang tid nybyggere i en skudehavn, siger Paustians administrerende direktør Peter Kampmann.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094