23948sdkhjf

Gravearbejde skaber nye arealer på Aarhus havn

Overskudsjord fra byggeprojekt på Aarhus Havn kan bruges til opfyldning andetsteds på havnen. Det skaber bedre plads til en række klubber.
Fiskeri-, Træskibs- og Lystbådehavnen i Aarhus vokser. Planen er simpel: En lokal entreprenør skal af med en masse jord, og den jord bliver nu brugt til at etablere et helt nyt areal i havnen til glæde for ro- og dykkerklubberne, som længe har ønsket sig bedre udfoldelsesmuligheder.

Nye muligheder på vej for ro- og dykkerklubberne på Fiskeri-, Træskibs- og Lystbådehavnen. I mange år har der været et stærkt ønske om at få noget mere plads – både til bygninger, stævner og andre udendørs aktiviteter.

Da FTL-havnen blev udvidet i slutningen af 1980’erne, planlagde man, at der kunne etableres et nyt landareal syd for Træskibshavnen. Og nu ser det ud til, at det endelig kommer til at ske.

- Jeg er glad for, at det ser ud til, at forholdene for nogle af havnens mange fritidsbrugere bliver forbedret. Jeg synes, forslaget gavner alle. På den ene side får vi endelig udvidet havnen, og på den anden side slipper vi for at sende adskillige lastbiler med jord igennem byen, siger rådmand for Kultur og Borgerservice Marc Perera Christensen.

Flytter 25.000 m3 jord
Byggeselskab Olav de Linde skal efter nytår i gang med SHIP-projektet på De Bynære Havnearealer, nabo til Z-huset og Lighthouse. Der skal graves ud til parkeringskælder, hvilket giver en masse overskudsjord. Planen er, at jorden anvendes til at etablere den planlagte arealopfyldning på vestsiden af FTL-havnen.

Der skal flyttes temmelig meget jord, ca. 25.000 m3, hvilket svarer til 1.200-1.500 lastbiltransporter. Tidsmæssigt vil det strække sig over en periode på ca. tre måneder.

Sagen ligger til behandling i Kystdirektoratet, og hvis der gives grønt lys, går jordtransporterne i gang midt i januar.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079