23948sdkhjf

Tegnestuen Mejeriet vil bygge huse i Afrika

Kolding-virksomheden har deltaget i et Danida-fremstød og går nu efter at levere billige, præfabrikerede boliger til det ghanesiske marked.
Billige danskdesignede boliger kan være på vej til Ghana i kølvandet på initiativet ”Danida Business Match Making Delegation”, som fandt sted 6.-8. november i Ghanas hovedstad, Accra.

Eksportforeningen stod for arrangementet, hvor danske virksomheder kunne finde ghanesiske partenere med henblik på opstart af Danida-projekter. Over tre dage var der arrangeret møder med potentielle partnere og offentlige myndigheder samt deltagelse i energi- og miljømessen Wacee’ 12.

- Vi står årligt bag 30-40 kollektive eksportfremstød, og i år har vi haft 650 virksomheder med ud på en række internationale markeder. Det er dog første gang, vi tager virksomheder med til Ghana. Mange af de deltagende virksomheder er kommet hjem med gode kontakter, så vi går efter at gentage succesen i 2013, siger Ilse Korsvang, der er Business Sector Manager i Eksportforeningen og tovholder på matchmaking-delegationen.

Det rigtige tidspunkt
Blandt deltagerne var Tegnestuen Mejeriet, som går efter at levere billige, præfabrikerede boliger til det ghanesiske marked. CEO Søren Nielsen har efter delegationen haft travlt med at omsætte sine mange nye kontakter til konkrete projekter.

- Vi deltog på Wacee-messen og havde møder med private firmaer og med to ministerier. Vi fik en masse respons på vores projekt og kan nu optimere det til det ghanesiske marked. Vi nåede at mødes med de samme personer flere gange, fortæller han og fortsætter:

- Nu sidder vi med de tre mest seriøse kontakter. Målet er, at vi inden jul har afdækket, hvilke kontakter vi kan bygge videre på. Vi har i høj grad fået bekræftet, at vores ide om billige boliger til ghaneserne er rigtig, og at vi kommer med den på det rigtige tidspunkt.

Det handler om at komme afsted
Med en vækst i industrisektoren på 36,2 procent sidste år er Ghana på mange måder et oplagt afrikansk marked for danske virksomheder. Samtidig søger ghanesiske virksomheder og myndigheder viden, som kan føre til endnu mere udvikling.

- Ghana oplever i disse år en kæmpevækst, som ikke mindst skyldes store oliefund. Det sætter gang i resten af samfundet. Middelklassen vokser, og regeringen har fået kræfter til at sætte fokus på en miljøvenlig og bæredygtig udvikling, som indebærer store investeringer, forklarer Ilse Korsvang.

Ifølge African Economic Outlook, som samler økonomiske fakta fra blandt andet Den Afrikanske Udviklingsbank, OECD og FN’s udviklingsprogram, vil Ghana opleve en stigning i BNP på 8,3 procent i 2012 og 7,7 procent 2013.

- Der er slet ikke nogen tvivl om potentialet i Ghana for danske virksomheder. Men det handler om at komme af sted og skabe de rette kontakter, som er alfa og omega for at starte projekter og gøre forretning i Ghana, slutter hun.

Danida Business Match Making Delegation havde deltagelse af følgende danske virksomheder: IT Energy, AVK Group, Nordhavn, BWSC, Force Technology og Tegnestuen Mejeriet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078