23948sdkhjf

82 nye boliger ved Ibsgården i Himmelev

Roskilde Kommune har modtaget et skitseprojekt til byggeri af 82 nye boliger på et område, hvor Roskilde Pædagogseminarium tidligere har haft til huse.
Det tidligere Roskilde Pædagogseminarium – Frøbel-Højskolen er flyttet til Trekroner og bygningerne står tomme. Området er privatejet og en bygherre ønske at rydde grunden for at give plads til en blanding af rækkehus i et og to planer samt lejligheder i op til tre etager.

I skitseprojektet placeres tre punkthuse i tre etager - med 10 boliger i hvert punkthus - mod vest på området. På resten af grunden placeres rækkehus i et og to planer, med boliger i to plan placeret længst mod nord mod den eksisterende grønne kile/Vissenbjerg Have. Rækkehusene forskydes indbyrdes så der fremkommer små nicher i facaden.

Skitseforslaget indeholder 82 boliger, fordelt på 52 rækkehuse (26 stk. i et plan og 26 stk. i to plan) og 30 lejligheder. Bygherre forventer at bygge ca. 9.400 m² etageareal.

Efterlyser idéer til områdets anvendelse
Dog kan byggeriet ikke realiseres indenfor den gældende kommuneplan og kræver en ændring af kommuneplanens rammebestemmelser samt udarbejdelse af forslag til lokalplan.

Økonomiudvalget har på sit møde den 21. november 2012 vedtaget at give borgerne mulighed for at komme til orde. Derfor igangsættes planarbejdet med en indledende offentlig høring i 14 dage, hvor borgerne har mulighed for at komme med ideer og forslag til områdets anvendelse og til skitseprojektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078