23948sdkhjf

Danmarks Akvarium på nye hænder

Den gamle bygning skal renoveres og genåbner i løbet af 2013 med café, galleri og andre publikumsrettede aktiviteter.
Den 31. oktober 2012 lukkede Danmarks Akvarium deres bygning i Charlottenlund for at genåbne som Den Blå Planet i Kastrup den 22. marts 2013 – i større og bedre rammer for både fisk, medarbejdere og publikum.

Den gamle akvariebygning i Charlottenlund, hvor Danmarks Akvarium har holdt til siden 1939, er nu blevet solgt til selskabet Kavalergaarden ApS med ejendomsinvestorerne Adam Falbert og Hans August Lund som ejere.

De nye ejere ønsker at bevare bygningen, så den også fremadrettet kan have et kulturelt og rekreativt formål til glæde for besøgende gæster. Derfor står bygningen nu overfor en større renovering. Den vil herefter blive indrettet som cafe og galleri og andre publikumsrettede aktiviteter. Det er planen, at bygningen åbnes for publikum i løbet af 2013.

Det var Fonden Danmarks Akvarium og Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme (som henholdsvis ejer og grundejer), der gennem et salgsudbud ønskede at undersøge, om der var købere, som både havde økonomien og visionen til at videreføre bygningen som alternativ til den ellers forestående nedrivning.

- Vi er glade for at have fundet en køber, som kan videreføre bygningen og som fortsat kan skabe aktiviteter i området til glæde for publikum, siger vicedirektør Erik Als fra Styrelsen fra Slotte og Kulturejendomme.

Det er nu op til den nye ejer at udvikle ejendommen med afsæt i det plangrundlag og de myndighedsforhold, som knytter sig til området.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079