23948sdkhjf

Investorgruppe klar til køb i Viborg midtby

En del af de tidligere administrationsbygninger i Viborg, er tættere på salg. En investorgruppe er klar med et bud, hvis der ikke findes uforudsete problemer med bygningerne.
En gruppe investorer ønsker at købe de tidligere administrationsbygninger i Viborg, nærmere bestemt i karreen mellem den tidligere latinskole og Stillings Gaard.

Investorgruppen er repræsenteret ved:
• Boligselskabet Sct. Jørgen, v. Jørn Cato Nielsen
• Hedeselskabet / Orbicon A/S, v. Ove Kloch
• Ole Pedersen, Privat Investor, v. Ole Pedersen

En del af bygningerne er fredede, og hele bygningsmassen ligger i mange forskellige niveauer. Inden investorgruppen vil afgive et bindende købstilbud, har de behov for at lave tilbundsgående undersøgelser og beregninger, ligesom Kulturstyrelsen skal godkende planerne. Investorgruppen ønsker at sikre, at de ikke ofrer mange ressourcer på forundersøgelser for derefter at konstatere, at bygningerne bliver solgt til anden side, inden de står klar med et bindende bud. Investorerne har tilkendegivet at ville købe bygningerne for 16 mio. kr., hvis ikke der dukker noget uforudset op i forbindelse med deres undersøgelser.

Nyt liv til bymidten
Viborg Byråd besluttede på sit møde onsdag den 21. november 2012 at love investorgruppen, at Viborg Kommune ikke sælger bygningerne til anden side inden udgangen af 2013. Det betyder, at bygningerne skal udbydes på ny ved udgangen af 2013. Herudover gives en forkøbsret til investorerne, der sikrer, at de kan købe bygningerne til en pris svarende til den pris, som den højestbydende vil give.

- Det er en meget kompleks bygningsmasse, vi har sat til salg, og med det skitserede projekt får vi mulighed for at sælge bygningerne i en samlet og helhedsorienteret løsning. Jeg er meget glad for interessen for at renovere og skabe liv i en central del af den historiske bygningsmasse i Viborg by. Der er for mig at se et stort potentiale i det projekt, investorgruppen skitserer – til glæde for alle, der ønsker liv i og udvikling i bymidten, udtaler borgmester Søren Pape Poulsen.

Indtil udgangen af 2013 tages karreen af Viborg Kommunes salgsliste.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11