23948sdkhjf

Dovista varsler afskedigelser i Ringkøbing

Fabrikken på Vesterled skal fremover koncentrere sig om udvikling af nye produkter med tilhørende mindre testproduktion. Antallet af medarbejdere reduceres med ca. 80.
Dovista A/S, der er moderselskab for bl.a. Velfac og Rationel, indstiller sig på en fremtid med øget international konkurrence.

Det medfører blandt andet, at den traditionelle produktion af vinduer i Ringkøbing skal afvikles. Fabrikken bliver fremover centrum for Dovista-gruppens udviklings- og testaktiviteter på tværs af alle brands og markeder.

- Det er naturligvis en meget stor og svær beslutning, vi påtænker, der vil berøre mange dygtige medarbejdere. Nu indleder vi forhandlinger med medarbejdernes repræsentanter, og selvom forhandlingerne skal følge alle regler, så håber og tror jeg på, at vi kan få en hurtig afklaring, så vi kan melde præcist ud så snart som muligt. Alle har en interesse i at få klarhed, siger Stig Romlund, der er produktionsdirektør i Dovista.

Han forklarer, vinduesmarkedet oplever en stigende internationalisering i disse år, og for Dovista betyder det, at man må omlægge og placere sine aktiviteter i de geografiske områder, hvorfra gruppen bedst kan servicere det europæiske marked.

Fra Ringkøbing til hele Europa
Ringkøbing bliver fremover centrum for Dovista-gruppens test- og udviklingsaktiviteter. Her skal ingeniører, arkitekter, teknikere og medarbejdere i testproduktionen udvikle nye materialer, design og metoder.

- Udviklingen rummer et stort potentiale for Ringkøbing. Det, vi i fremtiden kommer til at udvikle og teste her, vil blive sat i produktion og solgt i hele Europa. Vi samler og råder over den ypperste specialistviden indenfor energiperformance samt udvikling af døre og vinduers komfort og design, fortæller Stig Romlund.

Lige nu lanceres fx en moderne fortolkning af kitfalsvinduet til det danske marked. Det er et vindue, der bruges til renovering af klassiske ejendomme fra perioden 1840 til 1940, og som allerede nu lever op til energikravene for 2025 uden at gå på kompromis med design og komfort.

Medarbejderne skal hjælpes videre
- Vi vil være meget omhyggelige med at hjælpe alle, så godt vi kan, og vi er os vores ansvar meget bevidst. Vi har tidligere haft succes med at få medarbejdere godt videre, også selvom det er svære tider. Området her har en robusthed, som mange undervurderer. Det midt- og vestjyske er godt nok Danmarks produktionsland, og vi er ramt af lavkonjunkturen generelt, men modsat hvad mange tror, har Region Midtjylland faktisk Danmarks laveste ledighedsprocent, siger Stig Romlund, der nu skal forhandle med medarbejdernes repræsentanter om præcis, hvordan medarbejderne bedst hjælpes videre.

I september var ledigheden på 3,9 % i Ringkøbing-Skjern Kommune – den tredje laveste i Region Midtjylland, der samlet ligger pænt under landsgennemsnittet på 6,3 %.

Dovista gruppen har tidligere afviklet produktionsaktiviteter i Sdr. Felding. Her er produktionsbygningerne nu omdannet til en erhvervspark, og det er glædeligvis lykkedes at få langt de fleste af medarbejderne videre i nye job.

Fakta om virksomheden
Dovista råder over følgende brands: SP Fönster, Traryd Fönster, Mockfjärds Fönster, Snidex, Lian Trevarefabrikk, Natre, Velfac, Rationel, West Port og O.P. Industri.

Gruppen er en del af VKR Holding og har 370 medarbejdere i Danmark i Herlev, Herning, Grindsted, Horsens, Ringkøbing og Ikast.

Uden for Danmark beskæftiger Dovista i alt 2.800 medarbejdere i Sverige, Norge, Polen, Tyskland, England og Irland.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093