23948sdkhjf

400 nye boliger på Aarhus’ havnefront

Med PenSam og Topdanmark som bygherrer opføres ca. 400 boliger med indflytning fra 2015. C.F. Møller er arkitekt.
Aarhus Byråd forventes på onsdag at godkende salget af ca. 38.000 etagemeter byggeret på De Bynære Havnearealer til et konsortium med de store, institutionelle investorer PenSam og og Topdanmark som købere.

Projektet, der er døbt ”Havneholmen”, har C.F. Møller som arkitekt og kommer til at bestå af ca. 400 lejeboliger. Af disse vil ca. 140 boliger er målrettet seniorer, der bliver nærmeste nabo til en række kommende kommunale ældreboliger, et tilhørende servicecenter og en daginstitution.

- Havneholmen er et overbevisende projekt, som på alle måder vil bidrage til at opfylde vores vision for området: Attraktive boliger i et bæredygtigt byggeri af høj arkitektonisk kvalitet og med fine grønne opholdsarealer. Projektet vil spille fornemt sammen med de øvrige byggerier og byrum i området, som står færdigudbygget til 2017, når Aarhus er europæisk kulturhovedstad, siger teknik- og miljørådmand Laura Hay.

Spændende muligheder og udfordringer
I investorgruppen ser man frem til at blive en del af den nye, aarhusianske skyline langs vandet:

- Konsortiet har, sammen med vores samarbejdspartnere, lagt vægt på enkelhed, funktionalitet og bæredygtighed. Beliggenheden er unik i et maritimt miljø. Det giver muligheder og udfordringer, som vi i al beskedenhed synes, vi har vist respekt for, siger Birger Grubbe, direktør i Topdanmark Ejendom, der suppleres af siger Benny Buchardt Andersen, investeringsdirektør i PenSam:

- Vi ser en enestående mulighed for at bidrage til at skabe byliv på havnen og være med til at udvikle området. Målet er at være med til at skabe en attraktiv bydel omgivet af vand og i tæt kontakt med bl.a. rekreative arealer og lystbådehavnen,” siger Benny Buchardt Andersen, investeringsdirektør i PenSam.

Øvrige rådgivere i konsortiet er NCC Construction, Niras, Cowi og Kromann Reumert. Projektet forventer byggestart i 2013 med første indflytning i løbet af
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203