23948sdkhjf

Nedrivning finder plads til ikonisk genbrug

Nedrivningen på Carlsberg-grunden går slag i slag, og det er blevet besluttet at genbruge de ikoniske, tre meter høje "Carlsberg Bryggerierne"-lysreklamer.
Nedrivningsfirmaet Kingo Karlsen er i fuld gang med at rive den 33.000 m² store bygning Ny Tap på Carlsberg-grunden ned for at gøre plads for nyt byggeri.

Inden i Ny Tap fortsætter nedrivningsarbejdet også, og alle lette vægge er i færd med at blive fjernet. Der renses blyholdig maling ned fra lofter, vægge og gulve samt fjernes asbest. I løbet af et par uger vil den lave del af det gamle tapperi fra 1950’erne blive revet ned.

En tredjedel af bygningen Tap 2 er netop revet ned. Bygningen lå lige over for Ny Tap og fungerede som fustagetapperi og lager. Den blev bygget i 1987-88 i brune mokkasten og har siden åbningen af Carlsberg Byen bl.a. været ramme om

Ikonisk kendetegn genbruges
Afstivning af De Hængende Haver
I den stik modsatte ende af Ny Tap – den der vender ind mod J. C. Jacobsens Have – bliver konstruktionerne i De Hængende Haver afstivet. Denne del af bygningen blev tilføjet i 1967-69 og husede i mange år Carlsbergs arkiv. De Hængende Haver er fredet og skal integreres i det nye byggeri, som skal opføres på stedet.

Nu er det også besluttet, at de de to store lysreklamer med navnetrækket ”Carlsberg Bryggerierne” genbruges af Carlsberg Danmark i Tåstrup og Fredericia. I denne uge blev skiltene kørt videre til deres næste destination.

Da de kendte lysreklamer blev taget ned for et par måneder siden, var det første synlige tegn på, at nedrivningsfirmaet Kingo Karlsen var gået i gang med nedrivningsarbejdet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078