23948sdkhjf

DNU hæver overliggeren

Et par gunstige udbudsrunder har skabt øget økonomisk råderum, og Region Midtjylland bruger de ekstra millioner til udvidelser på Det Nye Universitetshospital.
Et ekstra intensivafsnit, bedre plads på øjenafdelingen og en udvidelse af arealerne til kræftbehandling.

Region Midtjylland vil bruge i alt 55 mio. kr. på at skabe bedre rammer på Det Nye Universitetshospital (DNU), som er under opførelse i Skejby ved Aarhus. Pengene stammer fra udbudsgevinster, som altså nu omsættes til at skabe et endnu bedre universitetshospital.

Grønt lys fra regionsrådet
Pengene til udvidelserne kommer fra en såkaldt risikopulje, hvor DNU-projektet har lige nu har 154 mio. kr. ekstra i forhold til det beløb, som rådgivningsvirksomheden Cowi har anbefalet til pengereserver på det nuværende stadie i byggeriet. Selvom det nu er besluttet at bruge flere penge, er DNU altså stadig godt dækket ind i forhold til de risici, som et byggeprojektet af denne størrelse står overfor.

Ved alle større ændringer i planerne for byggeriet skal politikerne i Regionsrådet godkende ændringerne og bevilge penge, og dette skete allerede på regionsrådsmødet den 21. november.

Ændringerne - mere sammenhæng og færre flaskehalse
Udvidelsen af øjenafdelingen giver bedre rammer for den kliniske drift ved at forbinde undersøgelsesområderne med operationsområdet. På den måde forbedrer man arbejdsgangene på afdelingen.

Der arbejdes også på at samle kræftbehandlingens arealer, som var spredt rundt omkring på hospitalet i det oprindelige skitseprojekt, så ambulatorier, forskningslokaler, sengeafsnit og strålebehandling lå hver for sig.

Det ekstra intensivafsnit skal sikre, at den sydlige del af hospitalet har den nødvendige kapacitet på det område, så man undgår en flaskehalseffekt, som i yderste konsekvens kan føre til aflyste operationer.

Kilde: DNU / Region Midtjylland

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093