23948sdkhjf

Fortid møder nutid i Kolding

For nylig var der officiel indvielse af IBC Innovationsfabrikken, som er indrettet i den tidligere Gori-fabrik i Kolding. Her er der skabt nye rammer for læring.
IBC Innovationsfabrikken er en ombygning af Goris fabrik fra 1978, der i sin tid satte nye standarder for indretningen af en fabriksbygning. Nu har schmidt hammer lassen architects, i samarbejde med International Business College (IBC) Kolding, skabt rammerne for et kreativt undervisningsmiljø, der sigter efter at blive verdens bedste. Ambitionen er at være en træningsbane for fremtidens innovative medarbejdere.

- Da IBC i sommeren 2010 overtog Gori-fabrikken, overtog de nogle enestående fysiske rammer, hvis udtryk er præget af en imponerende pionerånd og fremsyn. Som det første bygningsanlæg i Danmark var produktion og administration samlet i ét stort rum med synlighed mellem produktion og ledelse, forklarer stiftende partner hos schmidt hammer lassen architects John Foldbjerg Lassen.

- De store malingstanke blev udsmykket af den franske kunstner Jean Dewasne ud fra overbevisningen, at kunst på arbejdspladsen ville inspirere medarbejderne og give et bedre arbejdsmiljø. I samme ånd var der, på produktionsgulvet, indrettet badmintonbaner og bordtennisborde til medarbejderne, fortsætter han.

Ramme om mødet mellem studerende, undervisere og erhvervsliv
Schmidt hammer lassens overordnede opgave har været at bevare og understrege fabrikkens eksisterende kvaliteter og transformere faciliteterne til et innovativt undervisningsmiljø. Ved at gøre brug af seks elementer – ild, vand, grønt, lys, lyd og luft – er konceptet for den nye Innovationsfabrik udviklet med vægt på at stimulere brugernes sanser.

Et centralt ’landskabsmøbel’ udformet i træ nærmest svæver over et vandspejl og tilbyder mange forskellige lærings- og oplevelsesmuligheder. Her er auditorier, åbne studieflader, amfiteater, aflukkede podier til gruppearbejde eller en læsestund. Her er rigeligt med dagslys fra højtsiddende ovenlys, grønne planter, lyden af rislende vand og fugle i volierer.

- Studerende, undervisere og erhvervsliv skal mødes og lære af hinanden i IBC Innovationsfabrikkens unikke rammer. Bygningen skal på alle måder understøtte og inspirere i dette møde. ’Landskabsmøblets’ arkitektoniske hovedgreb er netop tænkt i denne ånd. Vores overbevisning er, at oplevelsen af kvalitet og velvære er stærkt befordrende for kreativiteten, forklarer John F. Lassen.

Med IBC Innovationsfabrikken føjer schmidt hammer lassen endnu et undervisningsbyggeri til cv’et. Tegnestuen har tidligere stået bag bl.a. det prisvindende City of Westminster College i London (2011), VIA University College, Campus Nord ved Aarhus (2011), og Thor Heyerdahl College (2009) i Norge.

Fakta om IBC Innovationsfabrikken
Bygherre: IBC International Business College, Kolding
Arkitekt: Schmidt hammer lassen architects
Ingeniør: Rambøll A/S
Øvrige rådgivere: Alectia (brand)
Hovedentreprenør: MT Højgaard a/s, Odense
Areal: 12.800 m2
Opførelsesår: Gori (1978, 1984) IBC (2010-2012)
Kommenter artiklen (2)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078