23948sdkhjf

Gammelt forsamlingshus mødested for ny bydel

Egense Forsamlingshus er et af tre huse, som af LOA-Fonden er inddraget i et udviklingsforløb som med udvalgte arkitekter skal give dem ny liv.
Egense Forsamlingshus er siden opførelsen i 1887 blevet udbygget flere gange. I dag fremstår huset med fire forskellige tilbygninger og en samlet størrelse på 660 m². De senere år har forsamlingshuset som så mange kæmpet for at tilpasse sig nye behov. Efter årtusindeskiftet tog husets bestyrelse dog fat på at få lokalsamfundet til at genopdage mulighederne i huset.

Bestyrelsen fandt sammen med Lokale og Anlægsfonden i forbindelse med Fondens udviklingsforløb i foråret, hvor 27 forsamlingshuse søgte om at medvirke. Fonden udvalgte Egense Forsamlingshus som et af tre huse, der blev inddraget i udviklingsforløbet sammen med udvalgte arkitekter.

Borgerne i Egense, Skovsbo og Rantzausminde får så igen et oplagt mødested til kulturlivet, og inden længe også meget andet. I Egense Forsamlingshus kommer mulighed for forskellige værkstedsaktiviteter, køkkenet udvides og f.eks. dans og yoga får plads i de moderniserede sale.

De kommende indbyggere i den nye Svendborgbydel kaldet Tankefuld vil også være blandt forsamlingshusets brugere, så det gamle forsamlingshus bliver til det nye mødested for en moderne bydel.

Brugervenlighed i top
I Egense har Domus Arkitekter og Copenhagen Living Lab sammen med en lokal arbejdsgruppe taget fat på opgaven med at skabe ny harmoni i huset, hvor det klare arkitektoniske udtryk er blevet sløret af de mange tilbygninger. Samtidig bliver funktionaliteten i de enkelte rum optimeret og de bliver gjort mere brugervenlige og med større fleksibilitet. På den måde bliver der plads til bl.a. musik i øvelokalet, madskole og foredrag eller dans i salene.

Forsamlingshuset bliver også et støttepunkt for områdets aktive udeliv, der kan nyde godt af udekøkken, madpakkehus og overnatningspladser i hængekøjehus, samt en naturlegeplads.

I alt koster projektet 5,896 mio. kr. at etablere. Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 2,4 mio. kr. og en lang række andre fonde er ansøgt om støtte til at sikre den resterende finansiering.

- Vi har i beboerforeningen i mange år drømt om at kunne drive et forsamlingshus der både samler mennesker til fest og i hverdagen, hvor traditioner forenes med nutidens og fremtidens behov. Lokale og Anlægsfondens initiativ og støtte giver os en fantastisk mulighed for at øge tilgængeligheden, åbne og lysne huset, udvikle køkkenet og sammenbinde aktiviteter ude og inde. Mulighederne for aktivitet bliver langt mere varierede - fra gallafest i salen, over malekursus i multirummet til bålmad i hængekøjen, siger Eva Agger, formand for bestyrelsen i Egense Forsamlingshus, om projektet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078